Sijainti: Pääsivu / Toiminta / Järjestötoiminta

Järjestötoiminta

Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piirin toiminta on pitkälti nuorten vapaaehtoisten suunnittelemaa ja toteuttamaa, eikä kynnys järjestöaktiiviksi ryhtymiseen ole korkealla.

Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piiri on rekisteröity yhdistys, jonka toiminnan toteuttamisesta vastaa hallitus. Hallitukseen kuuluu syyskokouksen valitsema puheenjohtaja sekä 3-14 muuta jäsentä. Hallituksen tueksi voidaan muodostaa erillisiä työryhmiä, joihin voi kuulua sekä hallituksen jäseniä että muita aktiiveja.

Piiri pitää vuosittain kaksi yleiskokousta, syyskokouksen ja kevätkokouksen. Ylimääräinen yleiskokous kutsutaan koolle tarvittaessa. Hallituksen kokouksia eli halkoja on noin kuukauden tai kahden välein, minkä lisäksi pidetään erilaisia palavereja ja muita tapaamisia aktiiviporukan kesken. Kaikki kokoukset ovat tavallisesti avoimia jokaiselle piirin toiminnasta kiinnostuneelle.

Valtaosa piirin hallinnollisesta toiminnasta toteutetaan piirin pääkaupungissa Turussa, mutta kokouksia voidaan järjestää muuallakin aktiivien toiveiden mukaan. Piiri on myös valmis tukemaan paikallisten toimintaryhmien syntymistä muihin piirin toimialueen keskuksiin.

Järjestötoiminnan pyörittäminen on hauskaa ja palkitsevaa. Sen myötä pääsee oppimaan monia hyödyllisiä taitoja, joita ei joka koulussa opeteta, ja saa paljon uusia kavereita ja tärkeitä kontakteja tulevaisuutta varten. Kokemus hallitustyöskentelystä tai luottamustoimen hoitamisesta merkittävässä kansalaisjärjestössä näyttää myös oikein edustavalta CV:ssä.

Mikäli haluat mukaan luotsaamaan piirin toimintaa, tsekkaa vaikka seuraava kokousaika tapahtumakalenterista ja saavu paikalle, tai ota meihin yhteyttä ja kerro itsestäsi.Sivun kuva: Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piirin hallituksen jäseniä koolla. © Katariina Riipinen 2016

Tapahtumat
Lasten luontokerho 23.08.2017 - 13.12.2017 — Luontotarha Lumikko, Friisilän verstaat, Hulvelankatu 35, Raisio
Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piiri mukana Study in Turku -messuilla 31.08.2017 10:00 - 16:00 — ICT City, Joukahaisenkatu 3, Turku
Uusien ilta 01.09.2017 17:00 - 20:00 — Turku-sali, Ylioppilastalo A, Rehtorinpellonkatu 4A, Turku
Vaelluskurssi: Lapin-vaellus 03.09.2017 - 11.09.2017 — Kevon luonnonpuisto, Utsjoki
Varsinais-Suomen piirin syyskokous + Turun susiryhmän retkityöpaja 22.09.2017 18:00 - 20:00 — Luonnonsuojelukeskus, Martinkatu 5, Turku
Tulevat...