Sijainti: Pääsivu / Tutustu toimintaan

Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piiri (Vasp)

Luonto-Liitto on lasten- ja nuorten ympäristöjärjestö, ja Vasp huolehtii sen toiminnasta Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella. Luonto-Liiton kohderyhmään kuuluvat kaikki pikkulapsista ja näiden huoltajista nuorison kautta kolmikymppisiin nuoriin aikuisiin.

teijo

Mitä Vasp tekee?

Järjestämme erilaisia retkiä aina pienistä perheretkistä pitkiin vaelluksiin. Pidämme luontoleirejä ja -kerhoja. Ohjaamme kursseja luontoon ja ympäristöön liittyvistä aiheista.

Toteutamme ympäristövaikuttamiskampanjoita, järjestämme tempauksia ja mielenosoituksia ja tuemme väkivallatonta ympäristöaktivismia. Järjestämme ympäristöystävälliseen elämäntapaan liittyviä tapahtumia, kuten tavaranvaihtoa ja kierrätysaskartelua. Lisäksi tietysti kokoustamme ja hengailemme.

Luonto-Liitto on keskeinen valtakunnallinen ruohonjuuritason ympäristöjärjestö. Luonto-Liitto on Suomen luonnonsuojeluliiton itsenäinen nuorisojärjestö ja poliittisesti sitoutumaton. Meillä päätösvaltaa voi piirihallituksen jäsenenä käyttää jo 15-vuotiaana.

Minkälaista aktivismia Vaspin riveissä voi harrastaa?

Vasp järjestää ilmastovaikuttamistoimintaa ahkerasti yhteistyössä Luonto-Liiton valtakunnallisen ilmastoryhmän kanssa. Meidän kauttamme pääset mukaan Turun seudun ilmastoaktivistien verkostoon ja voit löytää omanlaisesi tavan vaikuttaa.

Itämeren suojelusta kiinnostuneelle on mahdollisuus osallistua Luonto-Liiton Itämeri-lähettiläskoulutukseen ja sitä kautta pätevöityä alueensa koulujen Itämeri-lähettilääksi. Vasp on valmis maksamaan jäsentensä koulutusreissut kauemmaksikin. Tiedotamme aktiivisesti tulossa olevista koulutuksista.

Varsinais-Suomen paikallista susiryhmää on herätelty henkiin. Jos on kiinnostunut suurpetojen suojelusta ja siihen liittyvästä toiminnasta, kannattaa ottaa yhteyttä!

Tällä hetkellä meillä ei ole omaa paikallista metsäryhmää, mutta tartumme usein tilaisuuteen ottaa kantaa ja tehdä yhteistyötä erilaisissa metsäluonnon suojeluun liittyvissä hankkeissa.

Jos haluaa vain hengailla luonto- ja ympäristöasioista kiinnostuneiden kanssa, tarttua silloin tällöin pienimuotoiseen järjestö- tai tapahtumanakkiin tai ihan vain tulla kokouksiin juomaan ilmaista kahvia (tarjoamme!) niin nekin ovat vallan tervetulleita tapoja osallistua toimintaamme.

Pienikin teko on vapaaehtoistoiminnassa arvokas.

Miten Vaspin toimintaan pääsee?

Tapahtumakalenteri kertoo, missä menemme. Tervetuloa mukaan! Tapahtumiin voivat osallistua aivan kaikki jäsenyyteen katsomatta, mutta jäsenenä saa mm. alennusta osallistumismaksuista. Vaspin jäseneksi pääsee liittymällä Luonto-Liiton jäseneksi.

Mukaan vapaaehtoiseksi pääsee ottamalla yhteyttä piirin hallitukseen vaikkapa sähköpostitse tai ilmaisemalla mielenkiintonsa jonkin tapahtuman yhteydessä. Erilaisia kokouksia ja tapaamisia järjestetään noin kuukauden välein ja niihin ovat kaikki tervetulleita.

Toimintaamme ohjaa ja tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma. Noudatamme turvallisemman tilan periaatteita, ja olemme julistautuneet Syrjinnästä vapaaksi alueeksi.

Miten voi osoittaa tukensa Vaspin toiminnalle?

Jos haluat tukea meitä, voit yksinkertaisimmillaan liittyä jäseneksi tai kannatusjäseneksi Luonto-Liittoon. Voit myös lahjoittaa rahaa Luonto-Liitolle tai ostaa tukituotteitamme tapahtumissa, joissa edustamme.

Tuet meitä myös osallistumalla tapahtumiimme ja kertomalla niistä muillekin. Muista seurata meitä sosiaalisessa mediassa, tykkäillä ja jakaa postauksiamme. Anna palautetta tapahtumista, joihin olet osallistunut, niin voimme kehittyä.

Voit myös auttaa ilmoittautumalla vapaaehtoiseksi auttamaan esimerkiksi tapahtumien järjestämisessä. Ota yhteyttä ja kerro, mitä osaat tai haluaisit tehdä! Myös yhteistyötarjoukset erilaisilta yhteisöiltä ovat tärkeitä.

 Kuva: Retkellä talvisessa Teijon kansallispuistossa. © Milla Aalto