Sijainti: Pääsivu / #GREYPRIDE-taidehuutokauppa / Kirsti Tuokko

Kirsti Tuokko

Syntynyt v. 1943 Helsingissä.

Maalaukseni naisista ja lapsista kertovat yhteiskunnasta, taloudesta, asenteista ja arvoista ja ennen kaikkea kuinka itse olen kokenut ajan sodanjälkeisestä pula-ajasta tämänhetkiseen kulutusyhteiskuntaan. Maalaan läpinäkyvyyden ja kiillon öljyvärillä pleksille. Useissa maalauksissa uurran piirrosviivan pleksin pintaan ja maali on pleksin takapuolella. Haluan hyödyntää käyttämäni maalauspohjan kaikki ominaisuudet: laattamaisuuden (uurrosviiva).

Opiskellut Taideollisessa oppilaitoksessa (nyk. Aalto yliopisto) ja opintoja Design Department, University of California, Berkely, USA. Lukuisia yksityisnäyttelyitä ja yhteisnäyttelyitä Suomessa ja muualla Euroopassa. Teoksia Valtion Taidekokoelmassa ja yksityisissä kokoelmissa, Helsingin ja Tampereen Taidemuseoissa. Julkisia teoksia valtion sekä yksityisten tilauksesta.

"Luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen tuleville sukupolville on ensiarvoisen tärkeää. Suden myyttinen hahmo saduissa ja tarinoissa ei voi värittää suhtautumistamme. Maalaukseni pieni tyttö (vrt Punahilkka) leikkii ulkona pimeänä talvi-iltana. Pelättävät asiat eivät ole susia."

www.kirstituokko.fi