Sijainti: Pääsivu / Blogi / Uhanalainen susi kärsii salametsästyksestä – ministeriö myöntää lisää tappolupia

Uhanalainen susi kärsii salametsästyksestä – ministeriö myöntää lisää tappolupia

Suomen susien tilanne on hälyttävä. Susi luokitellaan Suomessa erittäin uhanalaiseksi lajiksi ja sen suurimpana uhkana on hallitsematon salametsästys. Tästäkin huolimatta maa- ja metsätalousministeriö on antanut elokuussa voimaan astuneessa määräyksessään mahdollisuuden yhteensä 22 suden tappamiselle.

Suomen susikanta oli keväällä 2010 Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen arvion mukaan noin 150–160 yksilöä. Kanta on romahtanut muutaman vuoden aikana noin sadalla yksilöllä.

”Ministeriön myöntämien sudentappolupien kokonaismäärä on huomattavan korkea huomioiden susien uhanalaisuuden ja kannan viimeaikaisen romahduksen”, sanoo Luonto-Liiton susiryhmän puheenjohtaja Sami Lyytinen.

Suomen susikannan kriittisen tilanteen takia Luonto-Liitto vaatii ministeriötä jäädyttämään sudentappoluvat kokonaisuudessaan vuonna 2010–2011.

”Tällä hetkellä olisi tärkeintä pureutua susikannan romahduksen syihin ja estää kannan jatkuva pieneneminen. Tämä tarkoittaa erävalvonnan tehostamista ja metsästysrikollisuuteen puuttumista tosissaan”, sanoo Luonto-Liiton järjestöpäällikkö Sami Säynevirta.

Suomessa vallitsee mittava salametsästysongelma, joka heijastuu etenkin susikantaan. Jos asiaan ei puututa, susi tulee katoamaan Suomesta. Luonto-Liitto toimii suurpetojen puolesta Salakaadot seis -kampanjallaan.

Lisätiedot:

Luonto-Liiton lausunto riistalajien metsästysmääristä
www.luontoliitto.fi/tiedotteet/?p=998

Salakaadot seis -kampanja
www.salakaadotseis.fi

Sami Lyytinen, Luonto-Liiton susiryhmän puheenjohtaja
040 5586 097

Sami Säynevirta, Luonto-Liiton järjestöpäällikkö
040 5607 303, sami.saynevirta(at)luontoliitto.fi
kuuluu seuraaviin kategorioihin: