Sijainti: Pääsivu / Blogi / Suurpedot tutuiksi nuortenleirillä

Suurpedot tutuiksi nuortenleirillä

Luonto-Liiton susiryhmä järjestää Kuhmossa 2.-5.8. suurpetoleirin yli 13-vuotiaille nuorille. Leirin tavoitteena on lisätä tietoa Suomen suurpedoista ja tarjota osallistujille monenlaisia elämyksiä teemaan liittyen.

Viisitoista nuorta saa pitkän viikonlopun aikana rautaisannoksen tietoa suurpedoista ja pääsee näkemään karhuja piilokojun suojista. Viikonlopun tarkoituksena on paitsi lisätä eläintietämystä myös tarjota monipuolisesti mukavaa tekemistä.

Leiri toteutetaan yhdessä kuhmolaisen Wild Brown Bear Centerin kanssa. Yhteistyöllä on jo perinteitä, sillä paikalla on aiemmin järjestetty yhdessä lastenleirejä. Leirin vetäjinä toimii suurpetoharrastajia, joilla on vankka kokemus myös leirien ohjaamisesta.

Leirin ohjelmassa on karhukojuyöpymisten lisäksi taidetuokioita, kuten näytelmän tekoa, akryylivärimaalausta ja veistoksen rakentamista. Yhtenä päivänä lähdetään retkelle harjoittelemaan retkeilytaitoja. Viikonloppuun sisältyy myös perinteistä leiriohjelmaa saunomisineen ja peleineen.

Leiri on tarkoitettu kaikille yli 13-vuotiaille luonnosta kiinnostuneille nuorille. Leirillä on vielä tilaa.

Susiryhmä on Luonto-Liiton toimintaryhmä, jonka tarkoituksena on toimia Suomen suurpetojen suojelun edistämiseksi. Susiryhmä pyrkii levittämään tutkimuspohjaista tietoa suurpetojemme elintavoista, vaikuttamaan asenteisiin sekä vähentämään turhaa pelkoa ja vihaa petoja kohtaan.


Lisätiedot:

Anu Salminen, susiryhmän työntekijä, 050 5361024
Sami Säynevirta, järjestöpäällikkö, 040 560 7303

http://www.luontoliitto.fi/susiryhma

kuuluu seuraaviin kategorioihin: