Sijainti: Pääsivu / Blogi / Suurpedot matkailun mahdollisuutena -seminaari

Suurpedot matkailun mahdollisuutena -seminaari

Valokuva Lassi Rautiainen

Valokuva: Lassi Rautiainen

Suurpetomatkailu on Suomessa kasvava luontomatkailun ala, mutta alalla on paljon hyödyntämätöntä potentiaalia.
Voiko suurpedoista olla hyötyä paikalliselle elinkeinoelämälle? Millaisia hyötyjä ja haasteita suurpetomatkailuun liittyy?

Seminaari suurpetomatkailun edistämisestä Suomessa. Mukana on suojelupuolen edustajia, matkailualan yrittäjiä sekä tutkijoita.

Seminaarin osallistumismaksu on 20 euroa, sitovat ilmoittautumiset 10.10. mennessä osoitteeseen aura.ylisela[at]luontoliitto.fi

Paikka HUB Helsinki, Annankatu 31-33 E, 2. krs

17.10.2011

Klo 13.00 tervetuliaissanat (Luonto-Liiton susiryhmä)

Klo 13.15 luontokuvaaja Staffan Widstrand, Wild Wonders of Europe, Ruotsi: "An Ecotourism Odyssey around the World"

Staffan Widstrand on maailmankuulu luontokuvaaja ja kirjailija. Hän on voittanut Ruotsin Vuoden luontokuvaaja -palkinnon 2001. Staffan on ollut mukana perustamassa Ruotsin ekomatkailuyhdistystä (Svenska Ekoturismföreningen).

klo. 14.15 tutkija Outi Ratamäki, SYKE: uudet toimintamuodot ja sopeutumisen haasteet suomalaisella maaseudulla - esimerkkinä Erä-Eero

YTT Outi Ratamäki on tutkija Suomen ympäristökeskuksessa. Hän tutkii kansainvälistä ja kansallista luonnonvarapolitiikkaa kestävyyden ja erityisesti luonnon monimuotoisuuden näkökulmasta. Outi väitteli tohtoriksi Joensuun yliopistosta vuonna 2009 otsikolla Suomalainen susipolitiikka tarvitsee uuden tavoitteen ja strategian.

Klo 15-15.30 Kahvi

Klo 15.30-17 Paneelikeskustelu "Miten suurpetomatkailua voidaan edistää Suomessa?"

Panelisteina

Terhi Hook, Outdoors Finland


Terhi Hook vetää Outdoors Finland -hanketta Matkailun edistämiskeskuksessa. Outdoors Finland - aktiviteettien kehittämisohjelman kansallinen koordinointi 2009-2011 -hanke koordinoi luontoaktiviteettien (vaellus, melonta, pyöräily, kalastus, wildlife ja hevosmatkailu) tuotekehitystä valtakunnallisella tasolla. Outdoors Finland - koordinointihanke on tuottanut luontoaktiviteeteille tuotesuositukset, kuluttaja- että jakelukanavatutkimustietoa, reitistöoppaita ja muita kehitystyön työkaluja yrittäjien ja kehittäjien käyttöön.

Riku Cajander, SLL


FM Riku Cajander on biologi ja ympäristökysymyksiin erikoistunut toimittaja. Hän on luontoharrastaja ja -kuvaaja ja toimii aktiivisesti ympäristöliikkeessä.

Lassi Rautiainen, Articmedia


Lassi Rautiaisen Articmedia -perheyritys järjestää luontovalokuvausta ja suurpetojen katselua Kuhmossa. Lassin susia ja karhuja kuvaava "Takaa-ajo" voitti Vuoden Luontokuva -kilpailun 2007.

Staffan Widstrand, Wild Wonders of Europe

Paneelin puheenjohtajana toimii Leo Stranius Luonto-Liitosta

Tapahtuman järjestäjinä toimii Luonto-Liiton susiryhmä yhdessä Suomen Ekomatkaajien ja suurpetomatkailualan yritysten kanssa. Mukana on Reilun matkailun yhdistys, Idän Taiga ry, sekä Suomen luomumatkailuyhdistys.

Yhteistyössä mukana:

Luonto-Liiton susiryhmä:
http://www.luontoliitto.fi/susiryhma

Articmedia:
http://www.articmedia.fi/

Idän Taiga, Kuhmo-Suomussalmen Matkailuyhdistys:
http://www.wildtaiga.fi/

Suomen Ekomatkaajat:
http://www.ekomatkaajat.fi/

Suomen luomumatkailuyhdistys:
http://www.eceat.fi/

Reilun matkailun yhdistys:
http://www.reilumatkailu.fi/

Facebookissa: https://www.facebook.com/event.php?eid=264007780285961

kuuluu seuraaviin kategorioihin: