Sijainti: Pääsivu / Blogi / Susitoimintapäivän tunnelmia

Susitoimintapäivän tunnelmia

Susitoimintapäivän tunnelmia

Kuva: Stefan Gofferje

Teksti: Tatu Tissari

Luonto-Liiton susiryhmä järjesti lauantaina 11.4 valtakunnallisen susitoimintapäivän Helsingissä Harjun nuorisotalolla.

Susitoimintapäivän ilmapiiri oli hilpeä aktivistien suojeleman hukan tukalasta tilanteesta huolimatta. Alkujärjestelyiden ja -tiedotuksen jälkeen tilaisuuteen kutsuttu kansanedustaja Pertti Salolainen otti ohjat käsiinsä ja piti mainion esitelmän päättäjiin ja virkamiehiin vaikuttamisesta. Esitelmän ja sen synnyttämän keskustelun pohjalta susiaktiivit saivat hyvän kuvan nykyisin vallitsevasta tilanteesta ja asiantuntevaa neuvoa keinoista sen kohentamiseksi.

Esitelmänsä lopuksi Salolainen lähetti vielä susiryhmälle ja kaikille muille luonnonsuojelusta kiinnostuneille terveisiä: ”Nyt kun ovat nämä ratkaisevat hetket tässä niin varmistakaa, että teidän ehdokkaanne ovat luonnonsuojeluhenkisiä ja jos mahdollista mikä on heidän suhtautumisensa susien ja koskien suojeluun. Nämä ovat tärkeitä kysymyksiä.”

Esitelmän jälkeen susitoimintapäivä jatkui useiden luonnonsuojeluaiheisten työpajojen sekä vegaanisen lounaan voimin. Työpajojen aiheet vaihtelivat kansainvälisestä toiminnasta nuorten tavoittamiseen sekä lobbauksesta ihmisten osallistamiseen matalan kynnyksen sudensuojelutoimintaan.

Toimintapäivän lopuksi pidettiin vielä lyhyt yhteenveto pajoilla aikaiseiksi saaduista ideoista, suunnitelmista, sekä niiden myöhemmistä toteuttamismahdollisuuksista. Aktiivit saivat tuotettua ja työstettyä runsaasti uusia ajatuksia tulevaa toimintaa varten. Paljon keskustelua käytiin esimerkiksi kansainvälisen yhteistyön mahdollisuuksista saksalaisten sudensuojelijoiden kanssa.

Susitoimintapäivän antia käydään vielä myöhemmin läpi erillisessä arviointitapaamisessa, jossa päätetään kehitettyjen suunnitelmien toteuttamisesta.

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , , ,