Sijainti: Pääsivu / Blogi / SEY ja Luonto-Liitto jättivät tutkintapyynnön suden jahtaamisesta

SEY ja Luonto-Liitto jättivät tutkintapyynnön suden jahtaamisesta

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ja Luonto-Liitto ovat jättäneet perjantaina 26.2.2010 tutkintapyynnön tapauksesta, jossa sutta ajetaan takaa autolla Kyrössä. Tapaus tuli esille tällä viikolla Auranmaan viikkolehden nettisivuilla julkaistun videon avulla.

”Kyseessä ei ole harmiton jolkottelu, vaan susi on silmin nähden kauhuissaan, kun auto ajaa eläintä takaa jopa 70 kilometrin tuntivauhdilla. Suden takaa-ajo on selvästi tahallista. On selvää, että tapauksessa rikotaan eläinsuojelulakia”, sanoo SEYn toiminnanjohtaja Helinä Ylisirniö tapauksesta.

”Jahtaamisvideo on herättänyt tuohtumusta sekä jäsenistömme että tavallisten ihmisten keskuudessa. On surullista, että eläimille tahallisesti aiheutettu kärsimys näyttää tuottavan jollekulle huvia. Erityisesti tätä näyttää ilmenevän suurpetojen kohdalla. Ihmisten perusteeton petoviha ei näytä laantumisen merkkejä”, kommentoi Luonto-Liiton järjestöpäällikkö Sami Säynevirta.

Järjestöjen jättämässä tutkintapyynnössä vedotaan erityisesti eläinsuojeluasetuksen 12 §:n, jossa määrätään eläinten kohtelusta ja käsittelystä: ”Eläintä on kohdeltava rauhallisesti, eikä sitä saa tarpeettomasti pelotella tai kiihdyttää.” sekä metsästyslain 36 § riistaeläinten häiritsemiskieltoon ”Riistaeläimiä ei saa häiritä niiden ollessa sellaisella alueella, jolla asianomaisella ei ole kyseisen riistaeläimen metsästämiseen metsästysoikeutta tai metsästyslupaa”. Lisäksi tutkintapyynnössä pyydetään selvittämään, onko metsästyslain 32 §:ää rikottu ”Riistaeläintä ei pyyntitarkoituksessa saa hätyyttää tai jäljittää ilma-aluksella taikka maalla kulkevalla moottorikäyttöisellä ajoneuvolla”.

Video on nähtävissä osoitteessa: http://www.auranmaanviikkolehti.fi/ ja saatavissa SEYstä sekä Luonto-Liitosta.

Lisätietoja:

SEYn toiminnanjohtaja Helinä Ylisirniö
helina.ylisirnio(at)sey.fi, p. 050 371 2740

Luonto-Liiton järjestöpäällikkö Sami Säynevirta
sami.saynevirta(at)luontoliitto.fi, p. 040 560 7303

Järjestöjen nettisivut:

www.sey.fi
www.luontoliitto.fi
wwwluontoliitto.fi/susiryhma
kuuluu seuraaviin kategorioihin:
« maaliskuu 2019 »
maaliskuu
matiketopelasu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031