Sijainti: Pääsivu / Blogi / Roman Schatzista salametsästyksen vastaisen kampanjan suojelija

Roman Schatzista salametsästyksen vastaisen kampanjan suojelija

Luonto-Liiton susien ja muiden suurpetojen salametsästystä vastustavan Salakaadot seis -kampanjan uusi suojelija on kirjailija ja toimittaja Roman Schatz. Saksalaissyntyisen Schatzin mukaan susien suojeleminen tuntuu moraalisesti oikealta asialta.

“Susi ei ole enää iso eikä paha, vaan sukupuuttoon kuolemaisillaan ja ihmisen ystävyyden tarpeessa. Silti suden suojelu ei nauti Suomessa minkäänlaista prioriteettia,” Schatz moittii. “Omakaan ammattikuntani ei ole millään tavalla syytön: Aina kun jossain päin Suomea näkyy suden jälki, lehdistö rientää lietsomaan joukkopelkoa.”

Schatzin mukaan koko länsimaisella kulttuuripiirillä ei ole sudesta hyvää sanaa sanottavanaan, kun taas muualla maailmassa on osattu suhtautua suteen rennommin, jopa kunnioittavasti.

“Japanissa maanviljelijöillä oli tapana palvoa susia, koska ne pitivät haittaeläimet poissa pelloilta. Susiamuletti suojelee Japanissa vieläkin pahalta. Moni pohjoisamerikkalainen intiaaniheimo piti sutta oppaana ja veljenä.”

Salakaadot seis -kampanjan nimekkääseen tukijajoukkoon liittyi hiljattain myös Finlandia-palkittu kirjailija Rosa Liksom.

“Ihmisen ei pitäisi tänä päivänä tunkeutua luontoon saalistajana vaan yhtenä elementtinä, jolla on oma paikka luonnon kiertokulussa,” Liksom kirjoittaa. “Salametsästäjä on kuin syöpäkasvain, jonka poistamiseen tarvitaan väkevää lain kirurginveistä.”

Luonto-Liiton Salakaadot seis -kampanjaa tukee yli 50 julkisuudesta tuttua vaikuttajaa kirjailija Sofi Oksasesta ohjaaja Aki Kaurismäkeen. Vuonna 2008 käynnistetty kampanja on saanut WWF:n Pandapalkinnon merkittävästä luonnonsuojelutyöstä.

Kampanjan tukijalista on julkaistu Salakaadot seis -nettisivuilla. Myös tavalliset susien ystävät voivat ilmoittautua salametsästyksen vastustajiksi osoitteessa www.salakaadotseis.fi.

Lisätietoja:

Kampanjan www-sivut: www.salakaadotseis.fi

Sivujen tukijagalleria: http://www.salakaadotseis.fi/category/galleria/

Roman Schatzin kirjoitus ja valokuva Salakaadot seis -sivulla: http://www.salakaadotseis.fi/medialle/

Aura Yliselä (myös Roman Schatzin haastattelupyynnöt)
Susikampanjavastaava, Luonto-Liitto
aura.ylisela(at)luontoliitto.fi
p. 044 51 66 227

Sami Lyytinen
Luonto-Liiton susiryhmän puheenjohtaja
savely(at)utu.fi
p. 040 55 86 097
kuuluu seuraaviin kategorioihin: