Sijainti: Pääsivu / Blogi / Petoaitatalkoot Eurajoella Huhdan kylässä

Petoaitatalkoot Eurajoella Huhdan kylässä

Luonto-Liiton susiryhmä ja Satakunnan Luonnonsuojelupiiri järjestivät 1.7 petoaitatalkoot Eurajoella Huhdan kylässä.

Ennen varsinaisia aitatalkoita tilallinen oli niittänyt heinän laitumen reunoilta ja aitalinja, joka oli 500 m pitkä, oli näin valmiiksi vedetty :) Käytössä oli tolppakaira ja etukuormaaja, joten moukarin kanssa ei tarvinnut heilua,piece of cake! Aitatolpat pystytettiin viiden metrin välein traktorin kuormaajaa apuna käyttäen, sen jälkeen reikien poraamista ja eristimien ruuvaamista viitttä aitalankaa varten.

Lopuksi vedimme langat paikoilleen ja "pojat" väsäsivät laitumelle yhden veräjän.

Suuret Kiitokset Satakunnan Luonnonsuojelupiirille ja isäntäväelle maittavista talkooeväistä ja mahdollisuudesta viettää kiva kesäinen päivä hyvässä seurassa hyvän asian puolesta.

Myöhästynein talkooterveisin Luonto-Liiton susiryhmäläinen Nina Harju

PS: Isäntäväki oli sen verran tyytyväistä saamaansa apuun,että saimme kutsun tulla talkooavuksi  uudemmankin kerran.

Alla kuvia talkoista

Kuva: Nina Harju

Oikeaa aidanseipään paikkaa näyttämässä.

Kuva: Nina Harju

Traktorin perässä olleella kairalla tehtiin reikä oikeaan kohtaan tolppaa varten.

Kuva: Nina Harju

Traktorin kuormaajaa apuna käyttäen tolpat upposivat helposti pehmeään maahan.

talkoot4

Veräjä ja taustalla valmista lähes huomaamatonta petoaitaa.

talkoot5

Työn lomassa oli aikaa myös mukavaan seurusteluun :)

talkoot6

Aitalangan vetoa.