Sijainti: Pääsivu / Blogi / Pelastakaa Suomen sudet! Kutsu Salakaadot seis -kampanjan avaustilaisuuteen 1.11. Helsingissä

Pelastakaa Suomen sudet! Kutsu Salakaadot seis -kampanjan avaustilaisuuteen 1.11. Helsingissä

Maanantaina 1.11. alkaa sudenmetsästyskausi poronhoitoalueen ulkopuolella. Samana päivänä Luonto-Liitto järjestää Salakaadot seis -kampanjan avaustilaisuuden Helsingissä, Citykäytävän Lush-myymälässä klo. 13. Kutsumme median edustajat mukaan kampanja-avaukseen.

Tilaisuudessa julkistetaan susia puolustava vetoomus, ja kansanedustaja Tanja Karpela puhuu susien puolesta. Kampanjaa tukevat myös mm. Sofi Oksanen, Mikael Jungner, Timo T. A. Mikkonen ja Karri Miettinen (Paleface). Tukijalista julkaistaan kokonaisuudessaan maanantaina 1.11. Salakaadot seis -nettisivuilla.

”Onkohan luonnossamme mitään muuta eläintä, joka on yhtä väärinymmärretty kuin susi? ”, kansanedustaja Tanja Karpela kysyy.

Suomen susien tilanne on hälyttävä. Suomen susikanta oli keväällä 2010 Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen arvion mukaan noin 150–160 yksilöä. Kanta on romahtanut muutaman vuoden aikana noin sadalla yksilöllä.

Susi luokitellaan Suomessa erittäin uhanalaiseksi lajiksi ja sen suurimpana uhkana on salametsästys. Tästäkin huolimatta maa- ja metsätalousministeriö on antanut elokuussa voimaan astuneessa määräyskirjeessään mahdollisuuden yhteensä 22 suden tappamiselle, mikä vastaa noin 15 prosenttia Suomen susikannasta.

“Salametsästysongelmaan pitää viimein kyetä puuttumaan. Ministeriön pitää myös jäädyttää sudentappoluvat, kunnes susikannan elinvoimaisuus on taattu”, Luonto-Liiton susiryhmän puheenjohtaja Sami Lyytinen sanoo.

Luonto-Liiton susiryhmä vaatii vetoomuksessaan maa- ja metsätalousministeriötä jäädyttämään sudentappoluvat kokonaisuudessaan vuonna 2010–2011. Lisäksi vetoomuksessa vaaditaan lisäresursseja petovahinkojen ennaltaehkäisyyn, metsästysrikosten tutkinnan tehostamista sekä susikannan levittäytymisen turvaamista koko maahan.

Luonto-Liitto toimii suurpetojen puolesta Salakaadot seis -kampanjallaan. Lush Finland Oy on kampanjan yhteistyökumppani.

Lisätietoja:

Sami Lyytinen
Susiryhmän puheenjohtaja
savely[at]utu.fi, puh. 040 558 6097

Aura Yliselä
Susikampanjavastaava
Luonto-Liitto
aura.ylisela[at]luontoliitto.fi, puh. 044 516 6227

Niina Kalavainen
Pr Manager
Lush Finland Oy
pr[at]lush.fi, puh. 040 846 2641

Kampanjan nettisivut
http://www.salakaadotseis.fi

Luonto-Liiton susiryhmä
http://www.luontoliitto.fi/susiryhma

Lush Finland Oy
http://www.lush.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: