Sijainti: Pääsivu / Blogi / Luonto-Liitto tuomitsee Savukosken susilaumalle haetut kaatoluvat

Luonto-Liitto tuomitsee Savukosken susilaumalle haetut kaatoluvatKemi-Sompion paliskunta on tänään hakenut kahdeksan suden kaatolupaa Savukosken alueelle. Lapin riistakeskus myönsi kaatoluvan kolmelle sudelle. Susijahdissa on lupa käyttää helikopteria, keinovaloa, mönkijöitä ja moottorikelkkoja. Suomessa poronhoitoalueella susia elää arviolta vain 30 yksilöä.

On hyvä, että Lapin riistakeskus vähensi kaatolupien määrää. Susien kannalta nykyinen esitys on kuitenkin kestämätön. Luonto-Liitto ei hyväksy lupien myöntämistä susien kaatamiselle petovahinkojen ehkäisemiseksi.

”Susien hävittämisen sijaan on pyrittävä edistämään suurpetojen ja porotalouden rinnakkaiseloa toimenpiteillä, jotka turvaavat luonnonympäristöön kuuluvien lajien säilymisen. Tätä tavoitetta tukisi myös suurpetojen arvon tunnustaminen luontomatkailun vetonauloina”, sanoo Jaana Julin Luonto-Liiton susiryhmästä.

”Sudet ja muut suurpedot olisivat Lapille arvokkaita muun muassa luontomatkailun takia. Euroopassa on maita, joissa susia ei ole lainkaan. Susi näyttäytyykin monille matkailijoille eksoottisena eläimenä”, sanoo Luonto-Liiton järjestöpäällikkö Sami Säynevirta.

Luonto-Liitto toimii susien ja muiden suurpetojen suojelun puolesta. Susien suurin uhka Suomessa on laillinen tai laiton metsästys. Susia on Suomessa jäljellä arviolta 135–145 yksilöä.

”Tarvitaan lisää vuoropuhelua eri osapuolten kesken, jotta sudensuojelua voidaan edistää koko Suomen alueella”, muistuttaa Luonto-Liiton valtuuston puheenjohtaja Senni Luosujärvi.

Lisätiedot:

Sami Säynevirta, Luonto-Liiton järjestöpäällikkö
040 5607 303
sami.saynevirta(at)luontoliitto.fi

Jaana Julin, Luonto-Liiton susiryhmä
050 5411 912
jaana.julin(at)gmail.com

Senni Luosujärvi, Luonto-Liiton valtuuston puheenjohtaja
0400 911 891
senni.luosujarvi(at)luontoliitto.fi

www.luontoliitto.fi/susiryhma

www.salakaadotseis.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: