Sijainti: Pääsivu / Blogi / Luonto-Liiton susiryhmän puheenjohtajaksi pöytyäläinen Sami Lyytinen

Luonto-Liiton susiryhmän puheenjohtajaksi pöytyäläinen Sami Lyytinen

Luonto-Liiton susiryhmän puheenjohtajaksi on valittu Sami Lyytinen, 33-vuotias tuntiopettaja ja Luonto-Liiton aktiivi Pöytyältä. Lyytinen on aiemmin toiminut mm. susiryhmän salametsästyksen vastaisessa Salakaadot seis – kampanjassa.

"Sudelle pitää suoda sijansa keskeisenä osana suomalaista luontoa. Susi on pääsääntöisesti ihmisen kannalta vaaraton ja harmiton eläin, jonka rinnalla voidaan elää myös Etelä-Suomessa. Todellisia ongelmia aiheuttavien susien osalta Suomessa on riittävät keinot niihin puuttumiseksi. Susista käytävässä keskustelussa ongelmallisuus korostuu kuitenkin liiaksi", sanoo susiryhmän tuore puheenjohtaja.

Sami Lyytisen lisäksi Luonto-Liiton susiryhmän hallituksessa jatkavat Mervi Laaksonen, Henrik Wolff, Heidi Kettunen, Marjo Sivula, Marjaana Laaksonen ja Sami Säynevirta. Uutena hallitukseen valittiin Marija Wallden Sastamalasta ja Suvi-Tuuli Juntunen Kajaanista.

Susiryhmällä on käynnissä Salakaadot seis –kampanja. Sen pääviesti on, että susi kuuluu Suomen luontoon ja suteen kohdistuvaan salametsästykseen tulee puuttua.

Susiryhmä on Luonto-Liiton toimintaryhmä, joka toimii Suomen suurpetojen suojelun edistämiseksi. Susiryhmä levittää tutkimuspohjaista tietoa suurpetojemme elintavoista, ja pyrkii vaikuttamaan asenteisiin vähentämällä turhaa pelkoa ja vihaa petoja kohtaan. Susiryhmä jätti hiljattain poliisille tutkintapyynnön Mynämäeltä löydetystä todennäköisestä suden tapposyötistä.

Lisätietoja:
Sami Lyytinen, biologi ja Luonto-Liiton susiryhmän puheenjohtaja
savely(at)utu.fi, p. 040 558 6097

Sami Säynevirta, järjestöpäällikkö, Luonto-Liitto
sami.saynevirta(at)luontoliitto.fi, p. 040 560 7303

www.salakaadotseis.fi
www.luontoliitto.fi/susiryhma
kuuluu seuraaviin kategorioihin: