Sijainti: Pääsivu / Blogi / Luonto-Liiton susiryhmä vaatii maa- ja metsätalousministeriötä viimeistään nyt puuttumaan susikannan alamäkeen

Luonto-Liiton susiryhmä vaatii maa- ja metsätalousministeriötä viimeistään nyt puuttumaan susikannan alamäkeen

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos (RKTL) julkaisi perjantaina 11.2.2011 uuden arvion Suomen susikannasta. Tällä hetkellä susikannan koon arvioidaan olevan vain noin 135-145 yksilöä. Arvio on pienempi kuin vuoden 2010 helmikuussa tehty arvio (150-160 sutta). Huolestuttavaa on lisääntyvien ja toimintakykyisten susilaumojen vähentyminen. Tänä talvena Suomen rajojen sisäpuolella olevien susilaumojen määrä on vain kahdeksaan (8) laumaa, kun viime vuonna vastaava arvio oli 16 laumaa.

”Susimäärän nopealle laskulle ei ole muuta selitystä kuin salametsästys”, Luonto-Liiton susikampanjavastaava Aura Yliselä painottaa. ”Samaan aikaan kun susikanta on romahtanut koko maassa, maa- ja metsätalousministeriö sallii sudenkaatolupien myöntämisen riistanhoitopiireille.”

Maa- ja metsätalousministeriö on myöntänyt tälle metsästyskaudelle 22 sudenkaatolupaa.

Luonto-Liiton susiryhmän mielestä kaatolupien määrä on aivan liian suuri, ja ristiriidassa Suomen susien kannanhoitosuunnitelman kanssa.

“Ministeriö on tuntunut unohtaneen kannanhoitosuunnitelman kokonaan. Susikanta on laskenut nopeasti nykyisen ministerin aikana. Susivahinkojen ennaltaehkäisyn tukeminen on jätetty myös tekemättä”, Luonto-Liiton susiryhmän puheenjohtaja Sami Lyytinen kritisoi. “Poliittisten irtopisteiden keräilyn edelle pitäisi susiasioiden hoidossa ottaa asiantuntemus.”

Luonto-Liitto toimii susien salametsästystä vastaan Salakaadot seis -kampanjallaan. Kampanja palkittiin vastikään WWF:n Pandapalkinnolla merkittävästä työstään luonnon monimuotoisuuden hyväksi.

Lisätietoja:

Aura Yliselä
Susikampanjavastaava
Luonto-Liitto
aura.ylisela[at]luontoliitto.fi
p. 044 51 66 227

Sami Lyytinen
Susiryhmän puheenjohtaja
sami.lyytinen[at]luontoliitto.fi
p. 040 55 86 097

Luonto-Liiton susiryhmä: www.luontoliitto.fi/susiryhma
Salakaadot seis: www.salakaadotseis.fi
kuuluu seuraaviin kategorioihin: