Sijainti: Pääsivu / Blogi / Inarin sudenrääkkäystapauksen tuomio salametsästäjille mitätön

Inarin sudenrääkkäystapauksen tuomio salametsästäjille mitätön

Inarin suden salametsästysoikeudenkäynti osoittaa, että Suomen oikeuslaitos ei pysty kitkemään luonnonvaraisiin eläimiin kohdistuvia raakoja eläinrääkkäystapauksia.

Ivalon käräjäoikeudessa oli tiistaina ja keskiviikkona käsittelyssä tapaus, jossa viisi henkilöä oli syytettynä suden jahtaamisesta Kessin erämaassa Inarissa ja eläimen kiduttamisesta kuoliaaksi ajamalle suden yli moottorikelkalla useaan kertaa. Ainoastaan yksi salametsästykseen osallistunut henkilö todettiin syylliseksi saaden pienet sakot ja lyhyen ehdonalaisen vankeustuomion. Neljä muuta henkilöä vapautettiin syytöksistä.

”Tapaus osoittaa, että lainsäädäntöön tarvitaan törkeän metsästysrikoksen nimike. Nykyiset tuomiot ovat lähinnä vitsi, eivätkä ne näytä ehkäisevän salametsästystä”, sanoo Luonto-Liiton susiryhmän puheenjohtaja Sami Lyytinen.

Salametsästys on uhka Suomen pienelle susikannalle. Salametsästys kohdistuu maassamme susien lisäksi myös muihin luonnon eläimiin. Salametsästystapausten toistuminen ja niihin osallistuvien ihmisen määrä antaa aiheen epäillä, että kyse on järjestäytyneestä rikollisuudesta.

”Irvokasta Inarin sudentappotapauksessa on se, että suden salametsästys on samalla julmaa eläinrääkkäystä, jossa aiheutetaan tarpeetonta ja pitkällistä kipua eläimelle”, sanoo Luonto-Liiton järjestöpäällikkö Sami Säynevirta.

Luonto-Liiton susiryhmä kampanjoi salametsästystä vastaan Salakaadot seis -kampanjallaan ja vaatii asian nostamista julkiseen keskusteluun.

Lisätietoja:
Sami Lyytinen, susiryhmän puheenjohtaja,
p. 040 558 6097, savely(at)utu.fi,
Sami Säynevirta, järjestöpäällikkö,
p. 040 560 7303, sami.saynevirta(at)luontoliitto.fi

http://www.luontoliitto.fi/susiryhma
http://www.salakaadotseis.fi
kuuluu seuraaviin kategorioihin: