Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Sakan leirikesä 2017 on päättynyt - tervetuloa mukaan taas ensi vuonna!

Sakan leirikesä 2017 on päättynyt - tervetuloa mukaan taas ensi vuonna!

Savo-Karjalan luontopiirin leirikesä 2017 on tullut päätökseensä. Sakan alueella järjestettiin yhteensä kuusi leiriä: yksi Mikkelissä, Joensuussa, Lieksassa ja Savonlinnassa sekä kaksi Kuopiossa.
Sakan leirikesä 2017 on päättynyt - tervetuloa mukaan taas ensi vuonna!

Leirivihkon merkintöjä. Kuva: Laura Haikonen

Suurin osa leirieistä oli suunnattu 7-12-vuotiaille lapsille. Joensuun Botanian päiväleirillä tutustuttiin villiyrtteihin, ötököihin ja retkeiltiin runsaasti, ja Mikkelin päiväleirillä retkeiltiin tutkimaan vesien elämää, tutustuttiin kaupunkiluontoon ja harjoiteltiin retkiruokien tekoa trangialla. Lieksassa tehtiin retkiä Kolin huipulle ja tutustuttiin lähitilojen kotieläimiin, taiteiltiin sarjakuvia ja käsinukkeja sekä harjoiteltiin ensiaputaitoja ja villiyrttien kyttöä.

Savonlinnassa tutustuttiin saimaannorpan elämään ja elinympäristöön melomisen, draamaharjoitusten ja asiantuntijavieraiden kautta. Kuopiossa tehtii retkiä ympäri saaren, rakennettiin majoja ja pajupillejä sekä tutkailtiin tarkemmin lähimetsien ja -vesien elämää.

Saka järjesti tänä kesänä vain yhden nuortenleirin 12-15-vuotiaille nuorille. Tällä nuortenleirillä Kuopiossa tutustuttiin permakulttuuriin ja yrttien viljelyyn, tehtiin retkiä ympäri saaren, kuvattiin videoita ja toteutettiin yhteinen taidenäyttely avajaisineen.

 

Saka kiittää kaikkia mukanaolleita! Ensi kesänä järjestetään jälleen leirejä piirin alueella, ja niistä aletaan tiedottaa vuoden 2018 alkupuolella. Kannattaa siis pysyä kuulolla, sillä suosituimmat leirit täyttyvät jo aikaisin keväällä!

Nähdään ensi kesänä!

 

Lähiympäristön lajeja Savonlinnassa.         

 Leirivihkoja Mikkelin leirillä. Kuva: Laura Haikonen  Retkeilyä. Kuva: Laura Haikonen  

Kuvat: Ylhäällä tunnelmia Savonlinnan norppaleiriltä (kuvat Suvi Ryynänen) ja alhaalla Mikkelin päiväleiriltä (kuvat Laura Haikonen).

 

 

 

« toukokuu 2022 »
toukokuu
matiketopelasu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031