Sijainti: Pääsivu / Leirit

Leirit

                                  

 


Savo-Karjalan Luonto-Liitto on vakiinnuttanut asemansa laadukkaiden luontoleirien järjestäjänä piirinsä alueilla. Leirejä järjestetään Karhonsaaressa Kuopiossa ja Savonlinnassa, ja lisäksi erilaisia leirejä on järjestetty esimerkiksi Mikkelissä, Kolilla Lieksassa ja Joensuussa. Alta löydät tietoja leireistämme sekä ajankohtaisen listauksen järjestettävistä leireistä.

 

Järjestettävät luontoleirit kesällä 2022


Kuopion Karhonsaaren luontoleirit:

Lastenleiri 10.-.15.7.2022 (7–11 -vuotiaat)

Nuortenleiri 24.-29.7.2022 (12–15 -vuotiaat)

 

Norppaleiri Turponsaaressa Savonlinnassa

Lastenleiri 17.-22.7.2022 (7-11 -vuotiaat)

 

 

Tietoja leireistämme

 

Luonto-Liiton leireillä luonto tarjoaa sekä ympäristön että sisältöä leiriohjelmaan. Lastenleireillä ohjelmassa on retkeilyä metsän uumeniin, kasvien, lintujen ja pikkuötököiden tutkailua, taiteilua luonnonmateriaaleista, leikkejä, uimista, saunomista, seikkailuja ja herkuttelua iltanuotiolla. Nuortenleireillä tehdään lisäksi pidempiä retkiä, harjoitellaan erätaitoja sekä pohditaan ympäristökysymyksiä.

Leirejä järjestetään niin lapsille, nuorille kuin perheillekin. Leirit ovat usein joko viisipäiväisiä viikkoleirejä tai erimittaisia päiväleirejä, joilla leiriohjelmaa on päivisin muutaman tunnin ajan. Lastenleirit on suunnattu 7-11-vuotiaille ja nuortenleirit 12-15-vuotiaille osallistujille. Kaikkia leirejä ei välttämättä järjestetä joka vuosi, ja tältä sivulta löytääkin ajankohtaiset tiedot järjestettävistä leireistä sekä niiden ajankohdista ja paikoista.

Viikkoleireillä yövytään teltoissa ja ohjelman lisäksi päiviin kuuluu paljon leirielämää: yhteisiä sauna- ja uintihetkiä, vapaa-aikaa ja mahdollisuutta osallistua leirin eri toimintoihin kuten saunanlämmitykseen ja kokkailuun. Päiväleireillä ohjelma ajoittuu yleensä klo 9-15 välille, ja tällöin leiriläiset yöpyvät kotonaan. Kaikilla leireillä tarjotaan maittavaa ja täyttävää kasvisruokaa ja myös nautitaan erilaisista leiriherkuista.

Lasten- ja nuortenleirien hinta on Luonto-Liiton jäsenille 110e ja muille 140e. Norppaleirin hinta on 50e/70e, ja päiväleirin hinta on 90e/120e. Hinta sisältää ruuat, vakuutuksen ja ohjelman. Karhonsaaren ja Kolin leireillä majoitus on teltoissa, ruokailua varten ja sateen varalta on käytettävissä myös sisätilat. 5 vrk ennen leirin aloitusta tai sen jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme 50% peruutusmaksun leirin hinnasta.


Leiripaikkamme


Karhonsaari on Kuopion lähellä sijaitseva vehreä luonnonsuojelu- ja virkistyskäytössä oleva saari. Leirin tukikohtana on kaksi Savo-Karjalan Luonto-Liiton satavuotiasta huvilaa rantasaunoineen.  Kallavesi, saaren villiintynyt arboretum ja luonnonsuojelualueiden mäntykankaat tarjoavat loistavat puitteet luontoleirien seikkailuille. 

 

Norppaleiri on tarkoitettu ensisijaisesti Saimaan alueella asuville ja mökkeileville lapsille. Leirillä tutustutaan saimaannorpan elämään ja elinympäristöön. Lisäksi leirillä liikutaan vesillä, retkeillään, tutkaillaan luontoa, leikitään, taiteillaan, uidaan ja saunotaan, iltanuotiolla herkuttelua unohtamatta! Leiri järjestetään Savonlinnan Turponsaaressa.

 

Kysy lisää leireistämme!


Lisätiedot ja ilmoittautumiset:sakanleirit[at]luontoliitto.fi tai leirikoordinaattori Aamu Saari puh. +358404167169.

Huom! Kesän 2022 leirit ovat nyt täynnä, ja nyt ilmoittautuvat menevät leirien varapaikoille. Varapaikalta pääsee leirille, jos joku ilmoittautunut peruu tulonsa.

kuuluu seuraaviin kategorioihin:
« toukokuu 2022 »
toukokuu
matiketopelasu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031