Sijainti: Pääsivu / Tehtävät / Ihminen / Luonnonkukkien päivän pihakasviretki

Luonnonkukkien päivän pihakasviretki

Tähdet:1
Aika: kesäkuu, juhannusta edeltävä sunnuntai
Kesto:1–5 h

Tarvikkeet:

  • muistiinpanovälineet
  • kasvikirja
  • (suurennuslasi tai luuppi)

Osallistu Luonnonkukkien päivään tekemällä Pihakasviretki! Luonnonkukkien päivä järjestetään joka vuosi juhannusta edeltävänä sunnuntaina. Pihakasviretken tarkoituksena on tutustua oman (tai kaverin) pihan luonnonkasveihin.

Tutki pihan luonnonkasveja ja yritä tunnistaa niistä mahdollisimman monta. Merkitse muistiin kaikki pihan luonnonkasvilajit, jotka tunnistat. Lähetä havainnot nettilomakkeella tai postitse. Luonnonkukkien päivän verkkosivuilta löydät muutamaa viikkoa ennen tapahtumaa ohjeita havaintojen lähettämiseen sekä vinkkejä pihojen yleisimmistä kasvilajeista.

Olet suorittanut tehtävän, kun olet lähettänyt Pihakasviretken havainnot tapahtuman järjestäjille ja kertonut päiväkirjasi tehtäväraportissa perustietojen lisäksi vähintään pihalta löytyneen lajimäärän.

HUOM! Tehtävän tarkoituksena on osallistua Luonnonkukkien päivään, joka järjestetään aina juhannusta edeltävänä sunnuntaina. Jos et kuitenkaan pysty tekemään Pihakasviretkeä silloin, voit tehdä tehtävän myös jonain muuna kesäkuun päivänä. Silloin havaintoja ei kuitenkaan voi lähettää Luonnonkukkien päivän järjestelmään. Tehtävän suorittamiseksi sinun pitää luoda oma havaintopäiväkirjasi Hatikka-järjestelmään ja palauttaa havainnot sinne.

Vinkkejä!

  • Tee Pihakasviretkestä hauska kesäpäivän ohjelmanumero! Ota mukaan esimerkiksi piknik-varusteet ja hyvät eväät. Kutsu myös perhe tai kavereita; viettäkää yhdessä hauska luontopäivä omalla pihalla!
  • Tapahtuman verkkosivuilta voit tulostaa listan sadasta yleisimmästä kasvista. Se on hyvä apu, koska siihen on helppo merkitä havaitut lajit.
  • Luonnonkukkien päivänä järjestetään myös useita ohjattuja kasviretkiä, joilla oppii paljon uusia kasvilajeja. Katso retkiohjelma tapahtuman verkkosivuilta.

 

Lisätietoja:

Taustaa