Sijainti: Pääsivu / pihka-ajankohtaista-vanha / Lintuharrastuksesta iloa kevääseen

Lintuharrastuksesta iloa kevääseen

Kevättalvi on mainiota aikaa lintuharrastukselle. Vaikka maassa on vielä lunta, ensimmäiset muuttolinnut alkavat saapua vesien sulapaikkoihin ja peltojen pälville. Samaan aikaan metsänreunoissa ja pihapiireissä kuuluu iloista viserrystä, kun maassamme talvehtineet linnut tiedottavat reviireistään.

Ripusta siis kiikarit kaulaasi ja lähde linturetkelle! Muuttolintujen saapumista voit seurata esimerkiksi Jäänreunan linnut -tehtävän avulla. Selkeänä ja tyynenä kevätiltana kannattaa lähteä pöllöretkelle.

Eniten lintulajeja löydät retkeilemällä erilaisissa ympäristöissä. Linnut tutuiksi -tehtävän suoritukseksi riittää, jos havaitset linturetkilläsi 5 itsellesi uutta lintulajia tai yhteensä vähintään 20 eri lintulajia.

Keväisin linnut tarvitsevat myös sopivia pesäkoloja. Auta lintuja rakentamalla niille pönttöjä. Myös lepakot viihtyvät puusta rakennetuissa pöntöissä. Katso tarkemmat ohjeet Koteja linnuille ja lepakoille -tehtävästä.

Lisää ajankohtaisia tehtäviä löydät tehtävälistasta. Listassa on kaikki Pihkan tehtävät elinympäristön ja vuodenajan mukaan ryhmiteltyinä.