Sijainti: Pääsivu / Toiminta / Kerhot

Kerhot

Kerhot

Luontokerho - tutkimista ja tonkimista

Lasten luontokerhoissa tutkitaan luontoa ja pidetaan hauskaa yhdessä. Luontokerhojen ohjelmassa on seikkailuja, tiirailua, kurkkimista, taiteilua, värkkäämistä ja luonnontutkimuksia.

Luontokerhoihin ovat tervetulleita kaikki luonnosta kiinnostuneet lapset, eikä kerhoon tullessa tarvitse tietää mitään erityistä, vaan asioista otetaan yhdessä selvää.

Käynnissä olevat kerhot löydät tapahtumakalenterista.

Kesän 2020 luontokerhojen ilmoittautuminen avataan toukokuun aikana!

 

Luontokerhossa lapset seikkailevat lähimetsissä ja tutkivat luonnon ihmeitä. Tarkempaa tietoa kerhoista tulee mahdollisimman pian toukokuun aikana.

Varmista, että saat tiedon kerhojen ajankohdasta ja ilmoittautumisesta seuraamalla tätä sivua, Facebook-sivuamme tai liittymällä sähköpostilistallemme lähettämällä pyyntö "Haluaisin liittyä Luonto-Liiton Hämeen piirin sähköpostilistalle, kiitos!" osoitteeseen sp-listat@luontoliitto.fi

Ala omatoimiseksi ympäristöetsiväksi

 

Jos alueeltasi ei löydy sopivaa kerhoa, voit perustaa kavereidesi kanssa oman ympäristöetsivätoimiston, joka voi retkeillä yhdessä ja tutkia luonnon salaisuuksia. Ympäristöetsiville löytyy omia tehtävänantoja Luonto-Liitosta ja Sieppo-lasten luontolehdestä löytyy hurjasti hyviä ideoita. Ympäristöetsivät voivat toki tutkia juuri niitä asioita, jotka heitä kiinnostavat.

Ryhdy luontokerhon vetäjäksi


Luontokerhon vetäminen on erittäin arvokasta työtä, jossa voi tuntea tekevänsä töitä tulevaisuuden eteen - lasten ja ympäristön. Luontokerhot ovat useimmiten tarkoitettu ala-asteikäisille lapsille, mutta myös yläasteikäisten kerhoja löytyy. Kerhoja on myös päiväkoti-ikäisille. Jokainen kerhonvetäjä voikin itse valita mille ikäryhmälle haluaa kerhoaan vetää. Kerhoa voi myös vetää yhdessä kaverin kanssa.

Kerhot kokoontuvat useinmiten kerran viikossa puoleksitoista tunniksi johonkin sopivaan tilaan, kuten koululle tai nuorisotiloihin. Kerhoissa on yleensä 5–15 lasta, sekä tyttöjä että poikia.

Luontokerhojen ohjelmassa on luonnon tutkimista ja kokemista monin erilaisin tavoin. Luonnossa ollaan ja siellä retkeillään. Luonnonilmiöitä ja -olentoja havainnoidaan ja tutkitaan. Luontoa aistitaan monenlaisin harjoituksin. Luonnon innoittamana taiteillaan, askarrellaan ja tehdään ympäristötaidetta. Asioita opitaan kirjoista ja itse tutkimalla, myös leikit ovat tärkeä tapa oppia uutta. Kerhon ohjelman suunnittelee ja valmistelee kerhon vetäjä tai vetäjät ja ohjelma saa olla heidän näköisensä. Luovuus kunniaan!

Luontokerhonohjaajille järjestetään koulutusta ympäri Suomen. Kurssilla opiskellaan kerhon perustamista ja pitämistä, sekä ohjelman suunnittelua. Kurssilla perehdytään myös ympäristökasvatuksen perusteisiin. Kurssejä löydät Luonto-Liiton sivuilta. HLP:ssä on paljon innokkaita ympäristökasvatusihmisiä, joten yksin et kerhosi kanssa jää. Apua saat myös kerhon perustamiseen. Ota rohkeasti yhteyttä piirin puheenjohtajaan!

Lisätietoa luontokerhoista voi kysellä myös Luonto-Liiton lastentoiminnan suunnittelijalta Malva Greeniltä: malva.green(at)luontoliitto.fi puh. (09) 6844 4245 tai 044 045 8898.

« heinäkuu 2020 »
heinäkuu
matiketopelasu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Tapahtumat
Nuorten retki Kintulammille Tampereella PERUTTU 15.07.2020 - 16.07.2020 — Kintulammin retkeilyalue
Tulevat...