Sijainti: Pääsivu / Kouluille / Päivätyökeräys

Päivätyökeräys

Lähde mukaan päivätyökeräykseen ja tue samalla luonnonsuojelu- ja ympäristökasvatustyötämme! 

Luonto-Liitto järjestää lukuvuosittain valtakunnallisen päivätyökeräyksen Suomen yläkouluille ja lukioille. Päivätyökeräyksessä oppilaat voivat tehdä päivän ajan työtä valitsemassaan yrityksessä, yhdistyksessä tai vaikkapa kotona. Palkkiosta kaksi kolmasosaa lahjoitetaan keräykseen, kolmannes jää koululle.

Keräyksen tuotto käytetään Luonto-Liiton ympäristönsuojelu- ja ympäristökasvatustoimintaan, esimerkiksi metsäluonnon suojeluun ja Itämeri-kampanjan toteuttamiseen. Tuotolla rahoitetaan myös muun muassa kouluissa toimivien iltapäiväkerhojen ohjaajakoulutusta, luontokerhotoimintaa ja leirien järjestämistä, sekä tuotetaan materiaaleja kouluvierailuja varten.

Palkkiona oppilaskunta tai koulu saa keräyksen tuotosta suoraan kolmasosan käytettäväksi leirikoulutoimintaan, kerhotoimintaan tai muuhun vastaavaan tarkoitukseen. Tuotolla voidaan kartuttaa vaikkapa luokan leirikoulukassaa tai rahoittaa kerhojen materiaalihankintoja.

Päivätyökeräykseen voi ilmoittautua koko lukuvuoden ajan. Koulu voi järjestää keräyksen työsuunnitelmaansa parhaiten sopivana ajankohtana, myös kevätlukukaudella.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä Luonto-Liiton ympäristökasvatuskoordinaattoriin Ilona Tuoviseen puh. 045 127 1226, sähköposti pt[ät]luontoliitto.fi tai ilmoita koulusi mukaan suoraan oheisella verkkolomakkeella.

HUOM! Ilmoita lisätiedoissa, jos haluat oppilaskaavakkeet itse kopioitavina sähköisinä PDF-lomakkeina.

Päivätyökeräys 2021-2022