Sijainti: Pääsivu / Kouluille / Kouluvierailut

Kouluvierailut

Kouluvierailut

Kuva: Aino Huotari

Luonto-Liiton kouluvierailut ovat koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi tauolla näillä näkymin koko kevään 2020. Voit kuitenkin tilata vierailun syksylle. 

Jos kaipaat luontoon liittyvää tekemistä, osallistu kevätseurantaan osoitteessa www.kevatseuranta.fi. 

(Ulkona luonnossa virustartunnan saaminen on epätodennäköistä kun pidät sopivaa välimatkaa muihin luonnossa liikkujiin ja vältät ruuhkaantuvia eväspaikkoja ym.)

Luonto-Liiton Itämeri-, metsä- ja suurpetokouluvierailijat ovat vierailleet vuosien varrella Suomen kouluissa keskustelemassa lasten ja nuorten kanssa luonnosta ja sen suojelun merkityksestä. Vuonna 2018 käynnistyivät kiertotalous-aiheiset kouluvierailut ja uusimpana keväällä 2019 vieraslajivierailut. Kouluille tarjotaan myös mahdollisuus oma-aloitteisesti käyttää vierailujen materiaaleja ja ideoita toiminnassaan.

Vierailut lisäävät lasten ja nuorten tietämystä ympäristöasioista, haastavat ajattelemaan ja kannustavat toimimaan luonnon puolesta omassa arjessa. Tärkeää kaikilla vierailuillamme on antaa lapsille ja nuorille mahdollisuus pohtia ympäristökysymyksiä ja muodostaa niistä itse omat perustellut näkemyksensä.

Kouluvierailuja toteutamme peruskouluissa, lukioissa sekä ammatillisissa oppilaitoksissa. Kohderyhmät ja vierailupaikkakunnat on eritelty tarkemmin vierailujen tilaussivulla. Vierailijoina toimivat Luonto-Liiton kouluttamat ympäristöasioista kiinnostuneet aikuiset, jotka haluavat vaikuttaa tärkeänä pitämäänsä asiaan sekä toimia aktiivisen kansalaisen roolimalleina.  

Kouluvierailut ovat luokkakohtaisia eli emme valitettavasti pysty toteuttamaan esim. auditoriotilaisuuksia. Maksimioppilasmäärä yhdellä vierailulla on noin 25-30 oppilasta. Kouluvierailut ovat kouluille maksuttomia, mutta jos koulu tilaa vierailijan koululle koko päiväksi, toivomme, että koulu voisi tarjota vierailijalle ruoan. Vierailijalle on varattava vähintään yksi noin puolen tunnin mittainen hengähdystauko päivän aikana, jos hän on koululla koko päivän.

Vierailuja pääset tilaamaan tilaussivulta.

Luonto-Liiton kouluvierailut:

  • Itämeri-vierailu
  • Metsä-vierailu
  • Kiertotalous-vierailu
  • Vieraslaji-vierailu
  • Suurpeto-vierailu

Huom! Tutustu lähemmin kouluvierailun aiheeseen ja käytänteisiin ennen kuin tilaat vierailun.

Kouluvierailutoimintamme arvopohjasta ja periaatteista voit lukea lisää tästä.


Ajankohtaista:

Luonto-Liiton susiaiheinen kouluvierailumateriaali tukee opetussuunnitelmaa (2.3.2017)

Luonto-Liiton susilähettiläät palkittiin parhaana luontotekona (7.2.2017)

Malminkartanon koululaiset runoilivat uhanalaisesta lähimetsästään (2.6.2016)

Luonto-Liiton koulukiertueet vauhdissa! (14.4.2016)

Luonto-Liiton lähettiläät tuovat ympäristöteemoja kouluihin (21.12.2015)