Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Yritykset, julkkikset ja järjestöt tukevat sankoin joukoin kansalaisaloitetta turkistarhauksen lakkauttamiseksi

Kansalaisaloitekampanja turkistarhauksen lakkauttamiseksi on saanut tukijoikseen komean edustuksen suomalaisista julkisuuden henkilöistä, järjestöistä sekä eettisiin arvoihin panostavista yrityksistä.

Luonto-Liitto tiedottaa 11.6.2012

Kampanjan suurimmalle yritystukijalle The Body Shopille liittyminen historialliseen kampanjaan turkistarhattoman Suomen puolesta oli helppo päätös.

- Eläinten oikeuksien puolustaminen on yksi yrityksemme keskeisistä eettisistä periaatteista. Eläinsuojelun näkökulmasta ahtaat häkkiolosuhteet ovat eläinrääkkäystä. Yleinen mielipide on kääntynyt turkistarhausta vastaan, ja Suomessa alaa koskeva lainsäädäntö on vanhentunutta, kommentoi Brand & Communications Manager Pirjo Leppänen yrityksen liittymistä kampanjaan.

The Body Shopissa ollaan tyytyväisiä siihen, että kampanjaan liittymällä yritys voi omalta osaltaan tukea tärkeän eläinsuojeluongelman ratkaisemista.

- Turkikset ovat fiksumpien ihmisten keskuudessa todellakin ”out”; niiden käyttö edustaa julmuutta, tietämättömyyttä ja piittaamattomuutta. Tavoitteenamme on turkistarhauksen kielto Suomessa.

Kansalaisaloitteen voi käydä allekirjoittamassa kaikissa Suomen The Body Shop -ketjun liikkeissä elokuun alusta alkaen. Kampanjalla on myös lukuisia muita yritystukijoita sekä keräyspisteitä, joiden tiloissa on mahdollista allekirjoittaa aloite. Eri puolilla maata sijaitsevat yritystukijat ja keräyspisteet löytyvät kampanjan verkkosivuilta.

Kansalaisaloitekampanjan tukijoiksi ovat ryhtyneet myös useat yhdistykset ja poliittiset nuorisojärjestöt. Kampanjan tukijoita ovat Demarinuoret, Helsingin eläinsuojeluyhdistys, Vasemmistonuoret, Vegaaniliitto, Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ja Voice for Animals.

Järjestöt ovat tyytyväisiä kampanjan saavuttamaan laajaan ja monipuoliseen joukkoon tukijoita eri aloilta.

- Kansalaiset ovat aloitteestamme innostuneita, mikä oli etukäteen odotettavissa. Allekirjoituksia on kerätty jo yli 13 000. Meitä kaikkia ilahduttaa ja yllättää se tuen määrä, jonka olemme saaneet yritysmaailmasta ja erityisesti pienyrittäjiltä, järjestökentältä sekä lukuisilta julkisuuden henkilöiltä. Olemme tästä tuesta sanomattoman kiitollisia ja toivotamme myös uudet tukijat tervetulleiksi, iloitsee Eläinsuojeluliitto Animalian toiminnanjohtaja Kati Pulli.

LISÄTIEDOT

Eläinsuojeluliitto Animalia, Luonto-Liitto, Oikeutta eläimille sekä SEY Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto käynnistivät toukokuussa kansalaisaloitekampanjan turkistarhauksen lakkauttamiseksi. Järjestöjen tavoitteena on puolessa vuodessa kerätä kansalaisaloitteeseen vähintään 50 000 allekirjoitusta ja saada se eduskuntakäsittelyyn ensimmäisenä suomalaisena kansalaisaloitteena. Kampanja käynnistyi 14.5.2012 ja päättyy 13.11.2012. Mukana kampanjassa on satoja vapaaehtoisia ympäri Suomen. Allekirjoituksia on kerätty n. 13 200 kpl (tilanne 7.6.).

Kampanjan verkkosivut: turkistarhatonsuomi.fi

Kati Pulli, toiminnanjohtaja, Animalia