Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Ympäristövisa 2002-2003 alkaa

Ympäristövisa 2002-2003 alkaa

YMPÄRISTÖVISA 2002-2003 KÄYNNISTYY TEEMALLA MONIMUOTOISUUS ON LÄHELLÄ!

Luonto-Liitto tiedottaa 2.9.2002

Kouluille ja kerhoille suunnattu Ympäristövisa käynnistyy 2.9.2002. Visa järjestetään yhdennentoista kerran ja visaan voi osallistua joko koulutyön tai kerhotoiminnan puitteissa tai vapaa-ajalla. Visatyö tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää myös Internet-ympäristöä. Kaikki ala- ja yläasteen sekä lukion oppilaat opetus- tai pienryhminä sekä harrasteryhmät ja yksittäiset nuoret ovat tervetulleita osallistumaan.

Ympäristövisan tämänkertaisena aiheena on biodiversiteetti – monimuotoisuus on lähellä! Osallistujat voivat keskittyä esimerkiksi oman lähialueen tai Suomen luonnon monimuotoisuuteen ja tutkia, mitkä tekijät ja asiat uhkaavat sitä ja miten suomalaiset voisivat lisätä oman maansa luonnon monimuotoisuutta. Aihetta voi lähestyä pohtimalla lajien runsauden merkitystä ihmiselle tai millä tavoin arkipäivän teot, kuluttaminen ja valinnat vaikuttavat luonnon monimuotoisuuteen?

Osallistujilla on vapaat kädet keksiä luovasti erilaisia tapoja tutkia monimuotoisuutta. He voivat järjestää esimerkiksi monimuotoisuus-tapahtuman, tehdä tutkimuksia, hankkia luontoelämyksiä tai järjestää opintokäyntejä. Osallistujat voivat myös selvittää, mitä uhanalaisia lajeja heidän asuinalueellaan elää ja ottaa selvää mitkä ovat näiden lajien selkeimmät uhkatekijät sekä keksiä keinoja pelastaa lajit.

Visaan voi osallistua lukuvuoden 2002-2003 aikana. Kilpailu käynnistyy 2.9.2002 ja päättyy 28.3.2003, jolloin töiden tulee olla palautusosoitteessa. Valmiit visatyöt ovat nähtävissä 23.4.2003 Internetissä. Visan tulokset julkistetaan lopputapahtumassa.

Ympäristövisan järjestävät Luonto-Liitto, Biologian ja Maantieteen Opettajien Liitto ja Suomen luonnonsuojeluliitto.

Luonto-Liitto / Kristiina Hämäläinen, järjestösihteeri

puh. (09) 684 44 232 tai 040 560 7303