Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Ympäristötoimintapäivillä nuoret käyvät sanoista tekoihin

Ympäristötoimintapäivillä nuoret käyvät sanoista tekoihin

Luonto-Liitto tiedottaa 25.9.2008

Ympäristötoimintapäivät – Miljöaktionsdagarna 2008 käynnistyvät Orivedellä jo neljättä kertaa 10. lokakuuta. Viikonlopun aikana suomen- ja ruotsinkieliset nuoret käsittelevät työpajoissa ympäristönsuojelu-, eläinoikeus- ja kulutuskysymyksiä. Ohjelmassa on myös retkiä, musiikkia, improvisaatioharjoituksia, elokuvia yms.

Tämän vuoden Ympäristötoimintapäivien teemassa korostuu yhdessä tekeminen, mutta myös itsenäinen ajattelu.

”Kestävä kehitys edellyttää huolehtimista ihmisistä ja vahvaa ympäristötietoisuutta. - -Yhdistämällä voimiamme sekä kansallisesti että kansainvälisesti voimme saada paljon aikaan”, kirjoittaa presidentti Tarja Halonen Ympäristötoimintapäivien kotisivuilla.

Sami Säynevirta on ollut mukana järjestämässä Ympäristötoimintapäiviä jo neljä kertaa. Hän pohtii nuorten vaikuttamisen ennakkoluulottomuutta:

- Paatuneet tekemisen mallit eivät ole vielä ehtineet lamauttaa ajattelua. Tärkeintä on uskaltaa sanoa mielipiteensä ja tehdä asioita, eikä välittää liikaa vallitsevista normeista. Ne pitää kyseenalaistaa tai tarvittaessa kaataa, jotta asioihin saadaan tarvittavaa muutosta ja arvot järjestykseen. Kuka muu näiden asioiden puolesta voisi toimia paitsi nuoret nyt?

Tällä hetkellä ilmoittautuneita on jo yli 100 eri puolilta Suomea. Ympäristötoimintapäiville on mahdollista ilmoittautua vielä tämän viikon ajan.

Pääjärjestäjinä ovat Luonto-Liitto ja Natur och Miljö. Tapahtumassa ovat mukana myös Animalia, BirdLife Suomi, Dodo, Fauna, Greenpeace, Maan Ystävät, Reilun kaupan puolesta, Suomen luonnonsuojeluliitto ja Vegaaniliitto. Ympäristötoimintapäivät saa taloudellista tukea opetusministeriöltä.

Median edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan!

Lisätietoja:

Sanna Rönkkönen, projektikoordinaattori, (09) 6122 2920 tai 050 3393347, miljoaktion_ät_naturochmiljo.fi

www.miljoaktion.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,