Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Ympäristötoimintapäivät – Vaihtoehtoelämää!

Ympäristötoimintapäivät – Vaihtoehtoelämää!

Maan suurin nuorten ympäristötapahtuma käynnistyy 8. lokakuuta Orivedellä!

Luonto-Liitto tiedottaa 5.10.2010

Ympäristötoimintapäivät kokoaa yhteen noin 160 ympäristöstä kiinnostunutta nuorta eri puolilta Suomea pohtimaan kestävää elämäntapaa ja kulutusta – siis vaihtoehtoelämää!

”Minulle vaihtoehtoelämä tarkoittaa, että etsin omat tapani vaikuttaa ja elää ympäristöystävällisesti. Ympäristötoimintapäiviltä olen saanut työkaluja ja tietoa, joiden avulla tehdä arkielämän valintoja”, sanoo kolme kertaa tapahtumaan osallistunut Lydia Sagath, joka on tänä vuonna mukana toteuttamassa Ympäristötoimintapäiviä.

Vaihtoehtoelämää tarkastellaan eri näkökulmista yhdeksässä eri työpajassa. Esimerkiksi Onnellisuus ja ilmasto -pajassa nuoret pohtivat, millaisista aineksista onnellinen elämä on tehty tulevaisuuden nykyistä vähemmän energiaa ja materiaa kuluttavassa yhteiskunnassa. Epäilyksettömät eväät -työpajan osallistujat taas tutkivat ruoan vaikutuksia ympäristöön ja valmistavat ekologisesti ja eettisesti kestävän aterian lähikaupan valikoimista.

Nuortentapahtuman muuta antia ovat muun muassa aamuiset luontoretket ja jooga, improvisaatioteatteri- ja ympäristöperformanssiesitykset sekä vierailuluennot. Lauantai-iltana nuoret voivat lainata "eläviä kirjoja" eli vähemmistöryhmiä edustavia ihmisiä, jotka kertovat lainaajalle elämästään. Mitä ennakkoluuloja roskisdyykkaaja kohtaa? Entä minkälaisia mielipiteitä metsästäjällä on eläinoikeuskysymyksistä?

Ympäritötoimintapäivät-tapahtuman järjestävät Luonto-Liitto ja Natur och Miljö.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa viikonlopun aikana. Olethan yhteydessä meihin etukäteen.

Maria Hällfors, Ympäristötoimintapäivien projektikoordinaattori, Natur och Miljö
maria.hallfors(at)naturochmiljo.fi, 045 270 0317

Liisa-Maija Aukia, viestintäpäällikkö, Luonto-Liitto