Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Ympäristötoimintapäivät 2009: Muutosta ilmassa!

Ympäristötoimintapäivät 2009: Muutosta ilmassa!

Luonto-Liitto tiedottaa 7.9.2009

Miten ruokailutottumukset, liikenne ja kulutus vaikuttavat ilmastoon? Muun muassa näitä kysymyksiä käsitellään tämänsyksyisillä Ympäristötoimintapäivillä. Nuorisotapahtuman teemana on ilmastonmuutos.

Vuoden suurin nuorten ympäristötapahtuma järjestetään jo viidettä kertaa Orivedellä 9.–11.10.2009. Kaksikielinen tapahtuma kerää yhteen 16–20-vuotiaita ympäristöstä kiinnostuneita nuoria eri puolilta Suomea.

– Ilmastokysymyksissä vaikuttamiseen ei tarvita äänioikeutta. Kööpenhaminan ilmastohuippukokous lähestyy, mutta on tärkeää muistaa, että kaikki – eivät pelkästään huippupoliitikot – pystyvät vaikuttamaan ilmastonmuutoksen hidastamiseen, sanoo tapahtuman projektikoordinaattori Jessica Suni.

Ympäristötoimintapäivillä nuoret saavat tietoa ajankohtaisista ilmastoasioista. Viikonlopun ohjelma koostuu työpajoista, joissa osallistujat käsittelevät ilmastonmuutosta eri näkökulmista. Lisäksi ohjelmaan kuuluu retkiä ja muuta ympäristöhenkistä toimintaa. Samalla nuorilla on tilaisuus tutustua eri kansalaisjärjestöihin ja niiden toimintatapoihin sekä uusiin ihmisiin rennossa tunnelmassa.

Tapahtuman puhujina kuullaan valtioneuvoston ilmastoasiantuntijaa Oras Tynkkystä ja Demos Helsingin projektijohtajaa, tutkija Tuuli Kaskista.

Ympäristötoimintapäivien viimeinen ilmoittautumispäivä on 14.9. Viime vuonna tapahtumaan osallistui yli 120 nuorta eri puolelta Suomea. Pääjärjestäjinä toimivat Luonto-Liitto ja Natur och Miljö. Tapahtumassa ovat mukana myös Animalia, BirdLife Suomi, Dodo, Greenpeace, Maan ystävät, Reilun kaupan puolesta, Suomen luonnonsuojeluliitto ja Vegaaniliitto. Ympäristötoimintapäivät saa taloudellista tukea opetusministeriöltä.

Lisätietoa:

Jessica Suni, projektikoordinaattori