Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Ympäristötoimintapäivät 2008 pyörähtää käyntiin

Ympäristötoimintapäivät 2008 pyörähtää käyntiin

Luonto-Liitto tiedottaa 10.10.2008

Lähes 160 suomen- ja ruotsinkielistä nuorta kokoontuu Orivedelle viikonlopuksi käsittelemään ympäristönsuojelu-, eläinoikeus- ja kulutuskysymyksiä. Ympäristötoimintapäivät tarjoaa nuorille tietoa yhteiskunnallisen vaikuttamisen välineistä sekä mahdollisuuden tutustua eri kansalaisjärjestöihin. Tapahtuma järjestetään 10.-12.10. Oriveden Opistolla.

Tämän vuoden Ympäristötoimintapäivien teema on ”Minä ajattelen –me teemme”.

Ympäristötoimintapäivien ohjelma alkaa perjantaina valokuvataiteilija Ritva Kovalaisen ja Sanni Sepon esityksellä metsiin liittyvästä mytologiasta ja nykypäivän metsäsuhteesta, jonka jälkeen järjestöt esittäytyvät omassa ohjelmanumerossaan.

Lauantaina työpajoissa käsitellään ilmastonmuutoksen ja ekologisen ruokavalion yhteyttä, eläinoikeuksia, Itämeren ongelmia, globalisaatioon ja kulutukseen liittyviä kysymyksiä sekä metsien monimuotoisuutta. Osa työpajoista jalkautuu myös maastoon. Työpajojen ohjaajat ja tapahtuman järjestäjät ovat eri kansalaisjärjestöjen aktiiveja.

Lauantai-iltana nuorilla on mahdollisuus osallistua improvisaatioharjoituksiin ja sambabateriaan, katsoa kantaa ottavia dokumentteja, osallistua TV-ohjelman kuvauksiin tai vain nauttia rennosta yhdessäolosta. Illan aikana esiintyy myös reggaeyhtye Hässäkkä.

Tapahtuman kotisivuilla presidentti Tarja Halonen toivottaa vuoden 2008 Ympäristötoimintapäivien osallistujille antoisia keskusteluja ja hyviä oivalluksia yhteisen ympäristömme parhaaksi.

Pääjärjestäjinä tapahtumassa ovat Luonto-Liitto ja Natur och Miljö yhteistyössä Animalian, BirdLife Suomen, Dodon, Faunan, Greenpeacen, Maan Ystävien, Reilun kaupan puolesta ry:n, Suomen luonnonsuojeluliiton ja Vegaaniliiton kanssa. Ympäristötoimintapäivät saa taloudellista tukea opetusministeriöltä.

Lisätietoja:

Sanna Rönkkönen, projektikoordinaattori, (09) 6122 2920 tai 050 3393347