Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Ympäristötoimintapäivät 2008: Minä ajattelen - me teemme

Ympäristötoimintapäivät 2008: Minä ajattelen - me teemme

Luonto-Liitto tiedottaa 13.8.2008

Vuoden suurin nuorten ympäristötapahtuma, Ympäristötoimintapäivät, järjestetään jo neljättä kertaa Orivedellä 10.-12.10.2008. Tapahtuma on kaksikielinen ja se kerää yhteen eri puolelta Suomea 16-20-vuotiaita ympäristöstä kiinnostuneita nuoria.

Tämän vuoden Ympäristötoimintapäivien teemassa korostuu yhdessä tekeminen, mutta myös itsenäinen ajattelu.

- Yhdessä tekeminen on tärkeää jo ihan ihmisen henkisen hyvinvoinnin kannalta, mutta yhdessä myös muutoksen aikaansaaminen on helpompaa. Toisaalta jokaisen olisi hyvä pohtia ympäristöasioita itsenäisesti ja muodostaa omat mielipiteensä asioista. Ympäristötoimintapäivät aktivoivat nuoria näihin molempiin, sanoo tapahtuman projektikoordinaattori Sanna Rönkkönen.

Viikonlopun aikana nuoret pohtivat työpajoissa ympäristö-, eläinoikeus- ja kulutuskysymyksiä. Lisäksi ohjelmaan kuuluu retkiä ja muuta ympäristöhenkistä toimintaa. Ympäristötoimintapäivillä nuorilla on tilaisuus tutustua eri kansalaisjärjestöihin ja niiden toimintatapoihin sekä uusiin ihmisiin rennossa tunnelmassa.

Tapahtumaan viimeinen ilmoittautumispäivä on 15.9. Viime vuonna tapahtumaan osallistui yli 140 nuorta ja lisäksi noin 40 järjestöaktiivia. Pääjärjestäjinä ovat Luonto-Liitto ja Natur och Miljö. Tapahtumassa ovat mukana myös Animalia, BirdLife Suomi, Dodo, Fauna, Greenpeace, Maan Ystävät, Reilun kaupan puolesta, Suomen luonnonsuojeluliitto ja Vegaaniliitto. Ympäristötoimintapäivät saa taloudellista tukea opetusministeriöltä.

Lisätietoa:

Sanna Rönkkönen, projektikoordinaattori, 050 3393347 tai (09) 6122 2920, miljoaktion_ät_naturochmiljo.fi
www.miljoaktion.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,