Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Ympäristötoimintapäivät 2007 keskittyy valtaan ja vastuuseen

Ympäristötoimintapäivät 2007 keskittyy valtaan ja vastuuseen

Luonto-Liitto tiedottaa 15.8.2007

Vuoden suurimman nuorten ympäristötapahtuman aika on taas 5.-7.10.2007. Ympäristötoimintapäivät – Miljöaktionsdagarna järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa. Kaksikielinen tapahtuma kerää Orivedelle 16–20-vuotiaita ympäri Suomea käsittelemään ympäristö-, eläinoikeus- ja globalisaatiokysymyksiä sekä kokeilemaan eri tapoja vaikuttaa yhteiskunnassa. Lisäksi osallistujat tapaavat samanhenkisiä nuoria ja tutustuvat kansalaisjärjestöihin.

- Ympäristötoimintapäivillä innostuin järjestötoiminnasta, ja tuntui luontevalta askeleelta mennä mukaan tekemään töitä ympäristökysymysten parissa, sanoo Meeri Panula, joka on kolmatta kertaa mukana Ympäristötoimintapäivillä. Tänä vuonna Panula on ensimmäistä kertaa vetäjänä teematyöpajassa. Teematyöpajoissa käsitellään ajankohtaisia aiheita, kuten kuluttamista, eläinten oikeuksia, metsien monimuotoisuutta ja globalisaatiota.

- Nuoret tarvitsevat tapahtuman, jossa he oppivat yhteiskunnallisen vaikuttamisen keinoja, saavat olla luovia, nauttivat hyvästä tunnelmasta ja tutustuvat uusiin ystäviin, sanoo Ympäristötoimintapäivien projektikoordinaattori Jon Lindström.

Tämän vuoden teemana on Valta ja vastuu.
- Valta tuo vastuuta. Samoin kuin yksilöllä tulisi olla vapaus tehdä valintoja, tulisi hänellä olla myös vastuu niiden seurauksista ja vaikutuksista, kirjoittaa 17-vuotias Heidi Kettunen tapahtuman kotisivuilla.

Kettunen osallistui kolme vuotta sitten ensimmäistä kertaa Ympäristötoimintapäiville ja on tänä vuonna mukana vetämässä työpajaa suurpedoista. Kotisivuilla on myös muita tekstejä vallasta ja vastuusta, muun muassa kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallinin ajatuksia teemasta.

Uutta tänä vuonna ovat työkalupajat, joissa osallistujat kokeilevat vaikuttamista muun muassa animaation, pilakuvan, kirjoittamisen tai performanssin kautta. Työpajatyöskentelyn lisäksi tarjolla on musiikkia, elokuvia, kädentaitoja, keskustelupiiriä ja luontoretkiä.

Tapahtuman viimeinen ilmoittautumispäivä on 14.9. Viime vuonna Ympäristötoimintapäiville osallistui noin 130 nuorta. Pääjärjestäjinä ovat Luonto-Liitto ja Natur och Miljö. Mukana yhteistyössä ovat Animalia, BirdLife Suomi, Dodo, Fauna, Greenpeace, Maan Ystävät, Suomen luonnonsuojeluliitto ja Vegaaniliitto. Ympäristötoimintapäivät saa taloudellista tukea opetusministeriöltä.

Lisätietoa:
Jon Lindström, projektikoordinaattori, (09) 6122 2920, jon.lindstrom_ät_naturochmiljo.fi
Heidi Kettunen, työpajan ohjaaja, kettunen.heidi_ät_hotmail.com, 040 821 4948
Meeri Panula, työpajan ohjaaja, 050 342 4371, meeri.panula_ät_dodo.org