Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Ympäristöministeriölle tsemppiä vesiensuojeluun

Ympäristöministeriölle tsemppiä vesiensuojeluun

Luonto-Liitto tiedottaa 20.10.2006

Luonto-Liitto, Natur och Miljö ja Suomen luonnonsuojeluliitto tempaisevat vesiensuojelun puolesta luovuttamalla ympäristöministeri Enestamille rakkoleväkimpun. Sen jälkeen järjestöjen nuoret "personal environmental trainerit" ja cheerleaderit kannustavat ministeriä parempaan suoritukseen Itämeren rehevöitymisen vähentämisessä.

-Urheiluvertausta käyttääkseni ministeriö ei ole ollut huippukunnossa valmistellessaan vesiensuojelun suuntaviivoja ajalle 2007-2015, sanoo Lotta Ruokanen Luonto-Liitosta.

Ympäristöministeriö on asettanut tavoitteekseen vähentää maatalouden ravinnekuormitusta kolmanneksella, mutta esitetyillä toimenpiteillä jäädään selvästi sen alle. Maatalouden lisäksi ongelmana ovat metsätalouden, liikenteen ja energiantuotannon hajakuormitus, johon ei ole uskallettu puuttua.

-Tavoitteista lipsuminen vie uskottavuuden hallituksen ympäristöpolitiikalta. Tämä jos mikä vähentää nuorten luottamusta politiikkaan, Ilona Oranen Luonto-Liitosta sanoo.

Erika Lähde Natur och Miljöstä luovuttaa ministeri Enestamille 70 henkilökohtaista kirjettä nuorilta, jotka osallistuivat Ympäristötoimintapäiville viime viikonloppuna Orivedellä. Nuoret ovat erittäin huolestuneita vesien tilasta. Kansalaiset ovat nähneet Itämeren leväongelman ja odottavat hallitukselta toimia Itämeren hyvän tilan saavuttamiseksi, ympäristöjärjestöt painottavat.

Rakkolevä symboloi puhdasta merta. Tämä Itämeren avainlaji ja muut siitä riippuvaiset lajit ovat uhattuina rehevöitymisen vuoksi.

Luonto-Liitto
pääsihteeri Lotta Ruokanen, 040 771 5277