Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Ympäristöjärjestöjen matkalippu Sauli Niinistölle

Ympäristöjärjestöjen matkalippu Sauli Niinistölle

Suomen luonnonsuojeluliitto, Luonto-Liitto ja Maan ystävät tiedottavat 20.9.2007

Ympäristöjärjestöt Suomen luonnonsuojeluliitto, Luonto-Liitto ja Maan ystävät haluavat kiinnittää huomiota kevyen liikenteen edistämiseen ja luovuttavat Autottoman päivän kunniaksi joukkoliikenteen matkalipun eduskunnan puhemies Sauli Niinistölle.

Innokkaana rullaluistelijana tunnettu Niinistö on näyttänyt esimerkkiä kevyen liikenteen väylien käytöstä. Samalla kun Niinistö on hoitanut kuntoaan, hän on osoittanut kevyen liikenteen väylien merkityksen. Puhemies johtaa näin eduskuntaa myös hyvällä esimerkillään.

Järjestöt muistuttavat, että kevyen liikenteen väylien aktiivinen käyttö vaikuttaa ratkaisevasti siihen, kuinka paljon niiden perustamiseen ja hoitoon panostetaan. Näin jokainen voi valinnoillaan ja hyötyliikunnallaan olla vähentämässä ilmastopäästöjä.

Isot väylähankkeet dominoivat liikennekeskusteluamme, vaikka Suomessa kevyen liikenteen osuus koko liikennesuoritteesta on 32%.

Ympäristöjärjestöt luovuttavat Autottoman päivän joukkoliikennelipun nyt kolmatta vuotta peräkkäin. Joukkoliikennelippu toimitetaan puhemies Niinistölle eduskuntaan polkupyörälähetillä.

Kansainvälistä Autotonta päivää vietetään 22.9. Se päättää 16.-22.9 vietettävän Liikkujan viikon.

Lisätetoja:

Matti Nieminen, viestintäpäällikkö, Suomen luonnonsuojeluliitto,