Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / YDINVOIMANVASTAINEN JOULUTEMPAUS SENAATINTORILLA

YDINVOIMANVASTAINEN JOULUTEMPAUS SENAATINTORILLA

Luonto-Liitto tiedottaa 9.12.2000

Useat ympäristö-, kansalais- ja nuorisojärjestöt järjestävät tiistaina 19.12. jouluaiheisen ydinvoimatempauksen. Mielenosoitus alkaa Kiasman edestä, josta n. klo 16:30 lähdetään joulupukin johdolla kohti Senaatintoria. Torilla joulupukki jakaa tunnetuilta tahoilta epäilyttäviä lahjoja tuleville sukupolville...

Ydinvoimaan satsaaminen vie varoja uusiutuvien energianlähteiden kehittämiseltä. Hallitus on jo "joululahjana"  leikannut uusiutuvien energialähteiden tukea 20 prosenttia ensi vuoden budjetissa.

Ydinvoimalla ei torjuta ilmastonmuutosta, koska se nopeuttaa energiankulutuksen kasvua ja hidastaa uusiutuvien energialähteiden kehittämistä. Suomi täyttää Kioton ilmastosopimuksen velvoitteet varmemmin
ja kansantalouden  kannalta edullisemmin panostamalla energiansäästöön ja uusiutuviin energialähteisiin. Hajautettu ja monipuolinen energiantuotanto luo työpaikkoja juuri syrjäseuduille, joilla työttömyys on pahinta.

Suomi on ainoa länsimaa, joka edes suunnittelee ydinvoiman lisärakentamista. "Teollisuus on nyt runnomassa läpi ydinvoimapäätöksiä täysin kaupallisin ja poliittisin perustein. Kansalaismielipidettä ei kuunnella, eivätkä päätökset pohjaudu riittäviin luonnontieteellisiin tutkimuksiin," sanoo Luonto-Liiton pääsihteeri Jouni Nissinen.

Lisätietoja: Jouni Nissinen (Luonto-Liitto), 040 828 1881

Ilpo Kuronen (Suomen luonnonsuojeluliitto), 0400 153 133, kuronen_ät_sll.fi