Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Ydinvoiman vastainen leiri vaatii Suomen ydinvoimahankkeiden keskeyttämistä

Ydinvoiman vastainen leiri vaatii Suomen ydinvoimahankkeiden keskeyttämistä

Luonto-Liitto tiedottaa 24.6.2008

Eurajoella järjestettävä laajapohjainen ydinvoiman vastainen leiri muistuttaa, ettei lisäydinvoimaa rakentamalla pystytä ratkaisemaan energia- tai ilmastokysymystä. Lisäksi ydinvoiman lisärakentaminen kasvattaisi riskit kohtuuttomiksi.

Tapahtumaan osallistuu yli 50 toimijaa muun muassa eri maiden ydinvoiman vastaisista liikkeistä ja uraanikaivoksia vastustavista kansalaisryhmistä.

”Ydinvoima ei ole vain Suomen kansallinen kysymys, sillä siihen liittyvät ongelmat ovat globaaleita. Esimerkiksi uraanin louhinta alkuperäiskansojen alueella on ihmisoikeusrikkomus, jota ei pidä edistää lisäämällä uraanipolttoaineen tarvetta”, toteaa Pohjois-Amerikan tilannetta seurannut puutarhuri Jason Marshall.

Leirin toimijoita yhdistää tarve tuoda esille ydinvoimaan liittyviä ongelmakohtia. Leiri vaatii Suomen lisäydinvoiman rakentamishankkeiden jäädyttämistä sekä Olkiluodon kolmannen reaktorin rakennustöiden keskeyttämistä.

”Siirtymällä haitattomampiin energiamuotoihin ja panostamalla energiatehokkuuteen ja säästöön voidaan välttää muutkin ydinvoiman ongelmat, kuten ydinmateriaalin leviäminen. Meidän on myös pystyttävä kyseenalaistamaan nykyisen elämäntapamme järkevys”, toteaa leirille osallistuva porilainen Tapio Solala.

Leiriä tukevat Luonto-Liitto, Suomen luonnonsuojeluliitto sekä Maan ystävät. Osa leirin ohjelmasta järjestetään reilun kaupan purjelaiva Estellellä.

Lisätietoja:

Jason Marshall (englanniksi), 046 664 5130