Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Ydinvoiman vastainen leiri alkaa Eurajoella ensi viikolla

Ydinvoiman vastainen leiri alkaa Eurajoella ensi viikolla

Luonto-Liitto tiedottaa 17.6.2008

Laajapohjainen ydinvoiman vastainen leiri järjestetään Eurajoella maanantaista 23.6 lauantaihin 28.6. Tapahtuman tarkoituksena on kiinnittää huomiota ydinvoiman lisärakentamisen ongelmiin sekä suunnitella tulevaa ydinvoiman vastaista toimintaa. Tapahtuman aikana ohjelmaa järjestetään Eurajoen lisäksi Raumalla.

”Olemme valinneet Eurajoen kokoontumispaikaksemme, sillä Olkiluodon kolmannen reaktorin rakentamiseen kiteytyy hyvin lisäydinvoiman ongelmat. Rakennustyössä on ilmennyt lukuisia turvallisuuspuutteita, ja lähes kaikkien turvallisuuden kannalta keskeisten komponenttien valmistuksessa on ollut ongelmia. Olemme myös huolissamme uuden reaktorityypin turvallisuudesta", toteaa leirikoordinaattori Senni Luosujärvi.

Leirille odotetaan osallistujia eri puolilta Suomea sekä ulkomailta. Tapahtuman taustalla on ympäristöjärjestöjen toimijoiden lisäksi monipuolisesti eri kansalaisryhmittymiä ja -liikkeitä. Tapahtumaa tukevat Luonto-Liitto, Maan ystävät ja Suomen luonnonsuojeluliitto. Osa leirin ohjelmasta toteutetaan Reilun kaupan purjelaiva Estellellä.

Senni Luosujärvi, leirikoordinaattori puh. 0400 911 891

Hanna Kaisa Hellsten, ympäristöpoliittinen sihteeri, Luonto-Liitto, puh. 044 257 0174

Tapahtuman kotisivu: http://olkiluotocamp.org