Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Voittoisat vastamainokset pureutuvat ansiokkaasti viherpesuun

Voittoisat vastamainokset pureutuvat ansiokkaasti viherpesuun

Tänään vietetään perinteistä, kulutuskriittistä Älä osta mitään -päivää sekä palkitaan vastamainoskilpailu Mainoskuplan voittajatyöt. Mainoskuplassa kilpailtiin tänä vuonna teemalla Kirkkaanvihreät arvot ottaen kantaa mainoksissa esiintyvään viherpesuun.

Luonto-Liitto tiedottaa 26.11.2010

Teemasarjan voiton veivät Pekka Halosen akatemiassa opiskelevat Jari Nupponen ja Noora Ylönen McDonald’s-aiheisella teoksellaan Tavoite, joka ottaa kantaa suuryritysten löperöihin ympäristöohjelmiin.

7.–9.-luokkalaisille koululaisille järjestetyssä sarjassa voitto irtosi vantaalaisen Mona Ikosen lentomatkustusaiheisella Siivet maassa -teoksella. Myös tässä työssä näkyy viherpesuteema, mikä sai kiitosta kilpailua tuomaroineelta sarjakuvataiteilija Kaisa Lekalta. – Siinä on myös huippuhieno visuaalinen toteutus, Leka arvioi.

Mainoskuplaa tuomaroivat Lekan lisäksi mukana kilpailua järjestämässä olleen Voima-lehden AD, valokuvaaja Klaus Welp sekä Titta Lassila ja Liisa-Maija Aukia Luonto-Liitosta.

Tämän vuoden Mainoskupla-kilpailuun osallistui yhteensä 80 työtä. Molempien kilpailusarjojen kolme parasta työtä palkitaan klo 18 Lasipalatsin Akkuna-galleriassa (Simonkatu 1, Helsinki). Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen. Myös viime vuosien parhaita teoksia on esillä näyttelyssä vielä loppuviikon ajan.

Luonto-Liiton organisoima ja useiden järjestöjen tukema Älä osta mitään -päivä haastaa pohtimaan kulutustottumuksiamme ja ottaa kantaa kulutuskulttuurimme kestämättömyyteen. Useilla paikkakunnilla järjestetään tänään erilaisia kulutus- ja kierrätysaiheisia tapahtumia. Tarkemmat tapahtumatiedot löytyvät osoitteesta www.alaosta.fi.

Älä osta mitään -päivän verkkosivut: www.alaosta.fi
Facebook-sivu: www.facebook.com/alaosta

Kuvia kilpailun voittaneista töistä:

Mainoskupla-blogi: mainoskupla.wordpress.com (Kysy tarvittaessa erikseen painolaatuisia kuvia)

Titta Lassila
Kestävän kulutuksen asiantuntija, Luonto-Liitto