Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Ville Laitinen on Luonto-Liiton valtuuston uusi puheenjohtaja

Ville Laitinen on Luonto-Liiton valtuuston uusi puheenjohtaja

Luonto-Liiton liittokokous on valinnut liittovaltuuston puheenjohtajaksi seuraavaksi kahdeksi vuodeksi Ville Laitisen, 27.
Ville Laitinen on Luonto-Liiton valtuuston uusi puheenjohtaja

Kuva: Kristiina Tiainen

Luonto-Liitto tiedottaa 20.5.2013

Vaasasta kotoisin oleva Ville Laitinen asuu nykysin Kemiönsaaressa, jossa hän työskentelee Saaristomeren kansallispuiston luontokeskuksessa. Laitinen opiskelee myös Helsingin yliopistossa maantiedettä, ympäristömuutosta ja -politiikkaa sekä yhteiskuntapolitiikkaa. Aiemmalta koulutukseltaan hän on luontoyrittäjä. Laitisen mukaan valtuuston puheenjohtajana hänellä on paljon annettavaa erityisesti ympäristökasvatukseen.

”Toivon voivani puheenjohtajakaudellani nostaa ympäristökasvatusta, metsien suojelua, aktivismia, luovaa ja suoraa toimintaa, osallistamista, yhteistyötä sekä koulutuksia entistä näkyvämpään rooliin Luonto-Liitossa”, Laitinen kertoo.

Laitinen on ollut useissa ihmis- ja eläinoikeus- sekä ympäristöjärjestöissä aktiivina. Luonto-Liittoon hän tuli mukaan viisi vuotta sitten ja on osallistunut muun muassa leiri- ja kerhotoimintaan sekä Luonto-Liiton metsä- ja susiryhmän tempauksiin. Hän on ollut myös luonnonharrastus- ja ympäristökasvatusjaoston jäsen useamman vuoden ajan.

”Juuri nyt ympäristöasioissa itseäni kiinnostavia teemoja ovat lasten ja nuorten luontosuhde sekä Luonto-Liiton perinteinen metsien suojelu. Uskon, että ympäristökasvatus on nopein ja tehokkain vaikutuskeino ympäristöasioissa. Tähän tulisi mielestäni järjestöjen ja valtion painottaa enemmän tulevaisuuden ympäristönsuojelupolitiikassa”, Laitinen sanoo.

Luonto-Liitto on vakuuttanut Laitisen muun muassa toiminnan monipuolisuudella ja vaivattomuudella.

”Minusta on tuntunut alusta asti, että Luonto-Liitossa toiminta syntyy alhaalta käsin ja se on vapautettu byrokratiasta mahdollisimman tehokkaasti. Siksi olen kiintynyt Luonto-Liittoon ja sen toimintaperiaatteisiin hyvin vahvasti”, Laitinen kertoo.

Luonto-Liiton liittovaltuusto on järjestön ylintä valtaa käyttävä elin, joka linjaa järjestön toiminnan painopisteet. Laitisen lisäksi valtuustoon valittiin 18 jäsentä Luonto-Liiton piireistä ja toimintaryhmistä ympäri maan.

Luonto-Liitto on lasten ja nuorten perinteikäs luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö, joka viettää tänä vuonna 70-vuotisjuhliaan.

Ville Laitinen
Luonto-Liiton liittovaltuuston puheenjohtaja