Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Vie lapsi luontoon – Lasten lintuviikko 19.–25.5.

Vie lapsi luontoon – Lasten lintuviikko 19.–25.5.

Ensi viikolla vietetään Lasten lintuviikkoa. Valtakunnallisen tapahtuman järjestävät yhteistyössä BirdLife Suomi ja Luonto-Liitto. Lasten lintuviikon teemana on lintujen pesintä.

Luonto-Liitto tiedottaa 16.5.2014

”Lasten lintuviikolla kannustamme kouluja, päiväkoteja ja muita lapsiryhmiä tekemään oman linturetken, jossa lajien tunnistamisen sijaan keskitytään helppojen pesinnän merkkien etsimiseen”, kertoo järjestökoordinaattori Inka Plit BirdLife Suomesta.

Toukokuun lopulla monien lintujen pesimäaika on parhaimmillaan, ja lintuja on helppo nähdä ja kuulla kaikissa ympäristöissä. Pesinnän merkkien etsiminen vaatii hiukan tarkkaavaisuutta, mutta se on jännittävää ja palkitsevaa puuhaa, mikä sopii hyvin lapsiryhmille.

”Opettajat ja muut lapsiryhmien vetäjät jännittävät usein turhaan lähtemistä linturetkelle luokkansa tai ryhmänsä kanssa, koska he kokevat tuntevansa lintuja huonosti”, pohtii Plit.

Lintuja tarkkaillakseen lintuja ei kuitenkaan tarvitse tunnistaa lajilleen. Lasten lintuviikolla vakoillaan lintujen käyttäytymistä kuin salapoliisileikissä.

Lasten lintuviikkoon odotetaan osallistuvan yli kaksi tuhatta koululaista ja päiväkotilasta eri puolilta Suomea. Myös perheet, kerhot ja muut lapsiryhmät ovat tervetulleita osallistumaan. Tapahtuma on maksuton ja ikärajaton. Ryhmä voi vapaasti valita retkensä ajankohdan ensi viikolla. Tapahtuman verkkosivuilla on ryhmän vetäjälle valmis taustamateriaali. Osallistujien toivotaan ilmoittavan havainnoistaan verkkolomakkeella, jolloin ryhmä osallistuu hienojen luontoaiheisten palkintojen arvontaan.

Lasten lintuviikko on järjestetty vuodesta 2004 (aiemmin nimellä Lasten lintupäivä). Tapahtuman tarkoituksena on innostaa lapsia ja aikuisia yhteiseen lintuharrastukseen ja retkeilyyn.

Lisätietoja:

Lasten lintuviikon materiaalit ja verkkolomake: www.birdlife.fi/lintuviikko

Järjestökoordinaattori Inka Plit, p. 050 5755 081
BirdLife Suomi ry