Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Vastamainoskilpailun voittajat julkistettu

Vastamainoskilpailun voittajat julkistettu

Luonto-Liiton ja Voima-lehden vastamainoskilpailu Mainoskuplan ammattisarjan voitti Hanna Rinteen ja Netti Rönnebergin juliste ”Ahdinkomatkat”.

Luonto-Liitto tiedottaa 27.11.2008

- Lama vaivaa monien mieltä ja lomat vaihtuvat lomautuksiin. Matkailu on kivaa puuhaa silloin, kun siihen on varaa. Mutta, jos varaa ei ole, kannattaa mieluummin jäädä kotirannalle. Sillä ahdinko on ikävää matkaseuraa ja sitäkin ikävämpi tuliainen, tekijät kommentoivat voitokasta työtään.

Ammattisarjassa sijoittui toiseksi Tommi Turusen juliste ”Kulutusjuhla” ja kolmanneksi Anna Salmisalon ja Anne Yli-Ikkelän juliste ”Ideaalipark”. Kunniamaininnan sai Jonna Markkulan videotyö ”Perhe”.

Avoimessa sarjassa ykköstila jaettiin Laura Kallisen ”Bitch”-julisteen ja Yakup Albekoglun ohjaaman videon ”Viherpesu” kesken. Kolmanneksi sijoittui 17-vuotiaan Venla Viitasalon juliste ”Lols”.

- Idean työhön sain, kun mietin kuinka yhä nuoremmille markkinoidaan tuotteita pinnallisuuteen ja seksuaalisuuteen liittyvillä mielikuvilla. Varsinkin tytöille tyrkytetään tietynlaista naisen muottia, naisen jolla on arvoa vain tyhmänä koristeena ja objektina, Laura Kallinen kertoo kilpailutyöstään.

Ensimmäistä kertaa myös yleisöllä oli mahdollisuus äänestää suosikkiaan. Äänestyksen voitti avoimen sarjan video ”Viherpesu”. Toiseksi sijoittui ammattisarjan voittanut juliste ”Ahdinkomatkat” ja kolmanneksi Faris Alsuhaililn juliste ”Conqueror”.

Tuomariston mukaan parhaissa töissä viestit tulivat esille jopa paremmin kuin mainonnassa yleensä.

- Töissä näkyy tavallaan kunkin ajan moraaliset paniikit. Kestoaiheiden kuten Chiquitaan ja H&M:ään kohdistuneen kritiikin rinnalle on noussut esimerkiksi Idolsin ja Big Brotherin parodiointi. Toisaalta töissä näkyvät aivan viimeaikaiset uutisaiheet kuten finanssikriisi ja Johanna Korhosen potkut, pohtii tuomariston jäsen, ympäristöpolitiikan tutkija Annukka Berg.

Kaiken kaikkiaan jatkoon päässeitä töitä oli 36. Kilpailun parhaimmisto sekä voittajatyöt ovat nähtävissä osoitteessa www.mainoskupla.fi. Kilpailu liittyy 28.11. vietettävään Älä osta mitään –päivään.

Tuomareina toimivat kuvataiteilija Katja Tukiainen, muusikko Risto Ylihärsilä Risto-yhtyeestä, Markkinointi&Mainonta-lehden toimittaja Mattias Erkkilä, Voima-lehden toimittaja Jari Tamminen, kansalaisaktivisti ja ympäristöpolitiikan tutkija Annukka Berg sekä yhteisö- ja markkinointivastaava Sasu Halme Floobs-nettiTV:stä.

Lisätietoja:
Laura Manninen, tiedottaja, puh. 050 3031840, laura.manninen_ät_luontoliitto.fi
Netti Rönneberg puh. 0415438441, Hanna Rinne puh. 0405769946, ammattisarjan voittajat
Laura Kallinen, avoimen sarjan toinen voittaja, 050 403 8296
Venla Viitasalo, avoimen sarjan kolmas sija, 0400 52 33 78