Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Vastamainoskilpailun voittajat julkistettu

Vastamainoskilpailun voittajat julkistettu

Luonto-Liitto tiedottaa 29.11.2007

Luonto-Liiton ja Voima-lehden vastamainoskilpailu Mainoskuplan avoimen sarjan voitti 16-vuotias Jenni Oranen kilpailutyöllään “Raasioinen”. Ammattilaissarjan voittivat Terhi Korhonen ja Ville Salonen työllään “Itämeri”.

Tuomaristo jakoi lisäksi kunniamainintoja. Kunniamaininnan sai avoimessa sarjassa Joonas Räisänen työllään “Miljoona”. Ammattilaissarjan kunniamaininnan saivat Tuukka Ilmakari työllään ”Pallo jalassa”, Juho Savolainen työllään ”Manidas”, Tapio Matilainen työllään ”Bluff” sekä Jarkko Vahalakka työllään ”Dumbstation 3”. Tuomaristo antoi myös erityismaininnan ”Sääliöinen” –äänimainokselle, jonka tekijöinä ovat Erica Ahvenkoski ja Marika Seppä.

”Olen todella yllättynyt voitosta. Tämä on ensimmäinen vastamainostyöni. Epäkaupallinen mainoskritiikki on mielestäni loistava tapa tuoda esille omia ajatuksia yhteiskunnan ja epäkohtia”, toteaa avoimen sarjan voittaja Jenni Oranen. Orasen työssä esiintyy lapsi mikroruuan äärellä.

Itämeri-vastamainoksen tekijät haluavat kiinnittää työllään huomiota Itämeren ekosysteemin heikkenemiseen.
"Mainosmaailman luomat mielikuvat sinivalkoisesta Itämerestä ovat rankasti ristiriidassa meren todellisen tilan kanssa. Kaiken lisäksi risteilyaluksilla tiivistyvää kulutuskulttuuria voi tuskin mitenkään kuvata sanalla ’sivistynyt’”, toteaa ammattilaissarjan voittaja Ville Salonen.

Mainoskupla-vastamainoskilpailuun osallistui tänä vuonna yhteensä 136 työtä. Kilpailun parhaimmisto sekä voittajatyöt ovat nähtävissä kilpailun verkkosivuilla osoitteessa www.mainoskupla.fi. Kilpailu liittyy 30.11. vietettävään Älä osta mitään –päivään.

Tuomareina toimivat sarjakuvapiirtäjä Kaisa Leka, sanaseppo Asa Salo, Markkinointi&Mainonta-lehden toimittaja Mattias Erkkilä, Voima-lehden AD Klaus Welp sekä Papper-lehden päätoimittaja Jeanetta Öhman.

Lisätietoja:

Jenni Oranen, avoimen sarjan voittaja, puh. 040 527 4320