Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Valtuuston puheenjohtajaksi Theo Kurtén

Valtuuston puheenjohtajaksi Theo Kurtén

Luonto-Liitto tiedottaa 2.5.2007

Luonto-Liiton liittokokous valitsi liittovaltuuston puheenjohtajaksi 26-vuotiaan helsinkiläisen Theo Kurténin. Kurtén viimeistelee parhaillaan väitöskirjaansa Helsingin yliopiston fysiikan laitoksella ilmakehätieteistä.

Theo Kurtén tuli mukaan Luonto-Liiton toimintaan lasten- ja nuortenleirien kautta. Hän on toiminut vuodesta 1994 lähtien Luonto-Liiton luottamustehtävissä, esimerkiksi Uudenmaan piirin puheenjohtajana sekä liittohallituksessa. Pitkällisen luontoliittolaisen järjestökokemuksensa lisäksi hän on toiminut esimerkiksi reilun kaupan edistämisen puolesta.

"Hain valtuuston puheenjohtajaksi, koska Luonto-Liiton toiminnan kehittäminen kiinnosti minua. Näkisin Luonto-Liiton kehittyvän jatkuvasti laaja-alaisemmaksi ja monipolvisemmaksi järjestöksi", tuore puheenjohtaja tiivistää. Samalla Theo Kurtén kuitenkin muistuttaa, että monessa mukana olevan kansalaisjärjestön on varottava pirstaloitumista.

Theo Kurtén pitää vaaleissa käytyä keskustelua ympäristöasioista ja ilmastonmuutoksesta kannustettavana asiana.
"Ympäristöjärjestöjen pitää pysyä tarkkana ja vahtia, että vaalien alla annetut ympäristöpoliittiset lupaukset myös täytetään", Theo Kurtén toteaa.

Erityisen huolestuttavana kehityksenä Luonto-Liiton valtuuston puheenjohtaja pitää sitä, että ilmastopolitiikan varjolla tietyt tahot yrittävät puolustella ei vain ydinvoiman lisärakentamista, vaan myös patoaltaita tai jopa turpeen käytön lisäystä.
"Siitä huolimatta, että kyseiset toimet ovat myös ilmaston kannalta huonoja vaihtoehtoja", Theo Kurtén painottaa.

Theo Kurtén, 050 526 0123

kuuluu seuraaviin kategorioihin: