Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Valtaa ja vastuuta – Ympäristötoimintapäivät 2007 alkavat

Valtaa ja vastuuta – Ympäristötoimintapäivät 2007 alkavat

Luonto-Liitto tiedottaa 5.10.2007

Kaksisataa nuorta eri puolilta Suomea kokoontuu viikonlopun ajaksi käsittelemään vaikutusmahdollisuuksiaan sekä omaa ja muiden yhteiskuntavastuuta. Ympäristötoimintapäivät tarjoaa sekä suomen- että ruotsinkielisille nuorille kansalaisille yhteiskunnallisen vaikuttamisen taitoja ja välineitä. Tapahtuma järjestetään 5.-7.10. Oriveden Opistolla.

Innoitusta etsitään eri ympäristö-, eläinoikeus- ja globalisaatioaiheista. Kymmenessä eri Teematyöjapajassa käsitellään muun muassa metsien monimuotoisuutta, sudensuojelua, Itämeren rehevöitymistä, ilmastonmuutosta, vesikysymyksiä ja globalisaatiota, kulutusta sekä eläinten oikeuksia.

Työskentely jatkuu Työkalupajoissa, joissa osallistujat ja ohjaajat yhdessä käsittelevät vakavia aiheita luovien ja hauskojen menetelmien avulla. Pajoissa kokeillaan esimerkiksi animaatioita, piirtämistä, performanssia, musiikkia, kirjoittamista ja mielenosoittamista.

Ympäristötoimintapäivien tunnelmaa kohottavat mielenkiintoiset vieraat ja monipuolinen yhteinen ohjelma. Kansanedustaja Pekka Haavisto avaa perjantaina ohjelman puheellaan vuoden teemasta, Vallasta ja vastuusta. Lauantaina esiintyy ska- ja popyhtye Valvomo, jonka sanoitukset liittyvät myös monella tavalla teemaan. Ohjelmassa on lisäksi muun muassa samba-workshop, luontoretkiä, keskustelupiirejä ja kädentaitoja.

Työpajojen ohjaajat ja tapahtuman järjestäjät ovat eri kansalaisjärjestöjen aktiiveita.

-On ainutlaatuista, että kymmenen eri ympäristö- ja eläinoikeusjärjestöä järjestävät yhdessä nuortentapahtuman. Kokemus on hieno paitsi järjestäjille, myös osallistujille, jotka saavat tutustua järjestömaailmaan, sanoo Ympäristötoimintapäivien koordinaattori Jon Lindström.

Järjestäjinä ovat Luonto-Liitto ja Natur och Miljö yhteistyössä Animalian, BirdLife Suomen, Dodon, Faunan, Greenpeacen, Maan ystävien, Suomen luonnonsuojeluliiton ja Vegaaniliiton kanssa. Ympäristötoimintapäivät saa taloudellista tukea opetusministeriöltä.

Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa Oriveden Opistolla. Viime vuonna teemana oli ”Maailma muuttuu teoilla”. Silloin osallistui noin 130 nuorta ja 40 järjestäjää.

Projektikoordinaattori Jon Lindström, 040 733 3783, jon.lindstrom_ät_naturochmiljo.fi
Median yhteyshenkilö Lotta Nummelin, 040 584 6498, lotta.nummelin_ät_naturochmiljo.fi
Tapahtuman kotisivut www.miljoaktion.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , , ,