Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Vainupäivillä seikkaillaan Pukkisaaressa

Vainupäivillä seikkaillaan Pukkisaaressa

VAINUPÄIVILLÄ SEIKKAILLAAN PUKKISAARESSA

Luonto-Liitto tiedottaa 29.4.2002

Lapset seikkailevat lauantaina 4. toukokuuta Luonto-Liiton Vainupäivillä Helsingin Pukkisaaressa. Jokakeväinen, 7-12-vuotiaille suunnattu ympäristökasvatuksellinen seikkailutapahtuma järjestetään tänä vuonna muinaisaika-teemalla.

Mitä väkeä rautakautisessa kauppatalossa elää ja asustaa? Mistä entisajan ihmiset saivat elantonsa ja huvinsa? Millaiseen pulaan orpopoika Päivö onkaan joutunut? Läntisen Pukkisaaren kylässä riittää kokemista ja tekemistä koko Vainupäiväksi.

Tehtävärasteilla sukelletaan muinaisaikaan kaikin aistein; kokeillaan muun muassa jousiammuntaa, tavataan metsänhenki ja paistetaan ohraleipiä. Lapset kulkevat ohjaajiensa opastuksella pienissä ryhmissä rasteilta toisille, etsien vastausta kadonneen amuletin arvoitukseen.

Luonto-Liitto on valtakunnallinen lasten ja nuorten ympäristöjärjestö ja Vainupäivät sen suurin yksittäinen lasten tapahtuma. Viime vuonna Vainupäivillä lapset tutkivat joutomaan aarteita Pihjamäessä, edellisenä vuonna syvennyttiin veden salaisuuksiiin Kaivopuistossa. Tämän vuoden teema, muinaissuomalaiseen elämään tutustuminen, opettaa lapsille luontoa kunnioittavan elämäntavan pieniä yksityiskohtia. Tapahtuma on täynnä, mukaan on tulossa 60 lasta.

Luonto-Liitto toivottaa kaikki joukkotiedotusvälineiden edustajat tervetulleiksi tapahtumaan klo 10-17.

Lisätietoja: Nina Talvela, projektisihteeri p. (09) 68 444 215, gsm: 050 5366 516 email: nina.talvela@sll.fi

Pukkisaaren rautakautista kauppapaikkaa isännöi käsityöläisten ja kokeellisen arkeologian yhdistys Sommelo ry. Lisätietoja yhdistyksen toiminnasta nettisivuilta www.vajanto.net/sommelo

Vainupäivän 4.5.2002 ohjelma pääpiirteiltään

10.00 Tapahtuma alkaa alkunäytelmällä, joka kuvaa käräjiä. Honka-isäntä syyttää orpopoika Päivöä onnea tuovan karhunhammasamuletin varastamisesta

10.30 Lapset ohjaajineen lähtevät kiertämään rasteja. Minne onnea tuova karhunhammas onkaan kadonnut?

16.30 Loppunäytelmä, jossa lapset rasteilta saamillaan vihjeillä selvittävät kadonneen amuletin arvoituksen.

17.00 Vainupäivät loppuu

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,