Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Uusi hallitus Luonto-Liiton johtoon

Uusi hallitus Luonto-Liiton johtoon

UUSI HALLITUS LUONTO-LIITON JOHTOON

Luonto-Liitto tiedottaa 2.12.2003

Luonto-Liiton puheenjohtajaksi on valittu 22-vuotias opiskelija, fil.yo. Minttu Massinen. Massinen haastoi istuvan puheenjohtajan Jake Lahti-Olsenin ja voitti äänestyksen 12-10 Luonto-Liiton liittovaltuuston syyskokouksessa Pyhäselän Hopealahdessa. Vähintään vuoden mittainen kausi alkaa heti.

Omien sanojensa mukaan Minttu Massinen on Joensuussa asuva savonlinnalainen. Luonto-Liiton jäsen hän on ollut vuodesta 1987. Aktiiviseksi toimijaksi Luonto-Liittoon hän on tullut Luonto-Liiton Savo-Karjalan piirijärjestön kautta vuonna 1999. Ennen valintaansa puheenjohtajaksi hän on vaikuttanut Luonto-Liitossa mm. Savo-Karjalan luontopiirin puheenjohtajana vuoden 2000, Luonto-Liiton liittovaltuustossa vuodesta 2001 sekä liittohallituksessa kaudesta 2002 alkaen. Luottamustoimien lisäksi hän on keväästä 2001 lähtien toiminut Savo-Karjalan luontopiirissä piirityöntekijänä sekä erilaisten hankkeiden vastaavana.

"Puheenjohtajan valitseminen pääkaupunkiseudun ulkopuolelta oli mielestäni valtuustolta selvä viesti", Minttu Massinen sanoo. "Ympäristönsuojelu ei ole 'vieraantuneiden kaupunkilaisten' puuhastelua, toisin kuin maakunnissa usein halutaan ajatella, vaan laajasti nuorten tärkeänä pitämä asia. Valtakunnallisena järjestönä Luonto-Liiton toiminnan tulee siksi tavoittaa ympäristötoiminnasta kiinnostuneet nuoret kautta maan. Susirajalaisena haluan tehdä parhaani tämän tavoitteen eteen."

Piirijärjestölleen uskollisena Minttu Massinen on valinnut opiskelupaikan oman piirinsä alueelta. Järjestökiireiden vuoksi opiskelu on kuitenkin jäänyt toistaiseksi sivurooliin. Tulevaisuudessa kiirettä tulee aiheuttamaan Luonto-Liiton puheenjohtajuuden lisäksi tuore valinta Joensuun Yliopiston Ylioppilaskunnan edustajistoon.

Minttu Massisen lisäksi Luonto-Liiton kahdeksanjäsenisessä hallituksessa jatkavat väistyvä puheenjohtaja Jake Lahti-Olsen, Olli Manninen, Theo Kurtén ja Saara Susiluoma. Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Elina Turunen, Anna Hukkanen ja Antti Natunen.

puheenjohtaja Minttu Massinen, minttu_ät_luontoliitto.fi, 050 514 19 40, 050 587 63 36

pääsihteeri Lotta Ruokanen, lotta.ruokanen_ät_luontoliitto.fi, (09) 68 444 234, 040 771 52 77

kuuluu seuraaviin kategorioihin: