Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Tukimielenosoitus Umpinaisen aarniometsälle Metsähallituksen pääkonttorilla

Tukimielenosoitus Umpinaisen aarniometsälle Metsähallituksen pääkonttorilla

TUKIMIELENOSOITUS UMPINAISEN AARNIOMETSÄLLE METSÄHALLITUKSEN PÄÄKONTTORILLA

Luonto-Liitto tiedottaa 8.2.2002

Luonto-Liitto tukee Umpinaisen aarniometsän säästämistä pienimuotoisella tukimielenosoituksella Metsähallituksen pääkonttorilla perjantaiaamuna klo 8:00 alkaen. Tarkoitus on muistuttaa töihin saapuvia Metsähallituksen työntekijöitä valtion liikelaitoksen kestämättömästä toiminnasta.

Metsähallitus aloitti alkuviikosta hakkuut Suomussalmella Umpinainen-Saalissuon vanhan metsän kohteessa. Umpinainen-Saalissuo on yksi kaikkien luonnonsuojelujärjestöjen arvokkaimpina pitämistä vanhan metsän kohteista, ja ns. A-alue, jonka luonnonarvojen turvaamista valtioneuvosto on vaatinut Metsähallitukselta vanhojen metsien suojeluohjelmapäätöksen yhteydessä. Alueella on runsaasti uhanalaisia luhtaisia korpityyppejä ja siellä on havaittu mm. kalasääksi.

Luonnontilaisesta, korpimosaiikin ja puronvarsien kirjomasta 134 hehtaarin alueesta on Metsähallituksen suunnitelmissa merkitty säästettäväksi yksi hehtaari eli 0,7%. Vaikka käytännön hakkuissa välikaistaleita ja muita "rääppeitä" jäisikin enemmän, pirstoutuu metsä silti täysin. Metsähallituksen aluejohtaja Veikko Hiltunen totesi eilen 7.2., että "on tulkintakysymys", turvaako yhden hehtaarin säästiö aarniometsän luonnonarvot vai ei.

Luonto-Liitto pitää Metsähallituksen hakkuita valtion aarniometsissä pöyristyttävinä ja vaatiikin selvityistyöryhmää tutkimaan Metsähallituksen toiminnan ekologista ja sosiaalista kestävyyttä.

Lisätietoja:
Luonto-Liitto, Sini Harkki, 050-582 1107
Luonto-Liitto, Olli Manninen, 050-594 0429 (maastossa)
Luonto-Liitto, Ville Korpela, 040-821 8176 Tikkurilassa

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,