Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Matkanjärjestäjät sitoutuivat vastustamaan trofeemetsästystä

Matkanjärjestäjät sitoutuivat vastustamaan trofeemetsästystä

Kampanjointi villieläinten kasvatusta, trofeemetsästystä ja muuta villieläinten hyväksikäyttöä vastaan tuottaa tulosta. Useat johtavat Etelä-Afrikan matkanjärjestäjät ja safariyrittäjät ovat sitoutuneet vastustamaan villieläimiä hyväksikäyttäviä toimintamuotoja.
Matkanjärjestäjät sitoutuivat vastustamaan trofeemetsästystä

Kuva: Ian Michler

Trofeeton EU -ryhmän tiedote 1.6.2016

Matkanjärjestäjät antoivat sitoumuksensa 30.4.-2.5.2016 pidetyssä We are Africa Conservation Lab -konferenssissa Etelä-Afrikassa. Mukana sitoumuksessa on lähes 30 matkanjärjestäjää. Eteläafrikkalaisten yhtiöiden lisäksi joukossa on toimijoita myös muualta Afrikasta, kuten Zimbabwesta ja Sambiasta.

Eteläafrikkalaisen toimittajan ja Blood Lions -dokumentaristin Ian Michlerin mukaan matkanjärjestäjien tuki on merkittävä trofeemetsästyksen vastaiselle kampanjoinnille. Kun matkanjärjestäjät vastustavat villieläimiä hyväksikäyttäviä aktiviteetteja, kuten trofeemetsästystä, villieläinten kasvatusta, leijonakävelyjä ja pentujen hoivatoimintaa, he ilmaisevat samalla tukensa vastuullisen matkailun ja tieteellisesti perustellun eläinsuojelun puolesta.

”Kaupallisilla villieläinaktiviteeteilla on harvoin tekemistä varsinaisen suojelutyön kanssa. Matkanjärjestäjät ovat tässä suhteessa avainasemassa ongelman ratkaisussa”, toteaa Animalian vs. toiminnanjohtaja Mai Kivelä.

Jo aiemmin esimerkiksi useat lentoyhtiöt ovat kieltäytyneet kuljettamasta trofeita rahtina. Näihin lukeutuu myös suomalainen lentoyhtiö Finnair. Trofeemetsästyksen ja siihen liittyvän liiketoiminnan kitkemiseksi tarvitaan sektorit ylittävää, globaalia yhteistyötä.

”Toivon, että matkanjärjestäjät myös Suomessa tarkastelisivat kohteitaan ja toimintatapojaan tarkasti. Siinä me voimme olla avuksi”, muistuttaa Trofeeton EU -työryhmän puheenjohtaja Birgitta Wahlberg.

Trofeeton EU -työryhmän tavoitteena on, että Suomi kieltää kaikkien metsästysmuistojen eli trofeiden maahantuonnin ja tukee koko Euroopan laajuista tuontikieltoa.

 

Lisätiedot:

Birgitta Wahlberg
Trofeeton EU -ryhmän puheenjohtaja
birgitta.wahlberg@abo.fi
p. 040 563 6107

Mai Kivelä
toiminnanjohtaja (vs.)
Animalia
p. 050 384 5072
mai.kivela@animalia.fi

Sami Säynevirta
järjestöpäällikkö
Luonto-Liitto
p. 040 560 7303
sami.saynevirta@luontoliitto.fi

Maria Lindqvist
toiminnanjohtaja (vs.)
SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto
p. 050 371 2740
maria.lindqvist@sey.fi

Trofeeton EU on Luonto-Liiton, Animalian sekä SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton vuonna 2014 perustama työryhmä. Trofeeton EU -työryhmän tavoitteena on yhdessä kansainvälisten organisaatioiden kanssa saada Euroopan Unionin alueelle trofeiden tuontikielto. Lue lisää: www.trophyfree.eu.

01.06.2016

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,