Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Telkänranta ja Luonto-Liitto tarjoavat ratkaisuja maailman ympäristöongelmiin

Telkänranta ja Luonto-Liitto tarjoavat ratkaisuja maailman ympäristöongelmiin

Luonto-Liitto tiedottaa 26.09.2006

Helena Telkänrannan uutuuskirja ”Elävä planeetta – ratkaisuja maailman ympäristöongelmiin” kertoo kotimaan ja maailman keskeisistä ympäristökysymyksistä helposti avautuvalla tavalla. Luonto-Liitto on Editan kumppanina kirjahankkeessa.

-Luonto-Liitto on mukana kirjassa, koska se sopii erittäin hyvin nuorille ja nuorille aikuisille. Nuoret ovat huolissaan maailman tilasta ja haluaisivat tehdä jotain, mutta eivät välttämättä tiedä mitä. Ympäristöongelmat tuntuvat joskus lamauttavan suurilta, mutta tämä kirja on voimaannuttava ja selkeä kokonaisuus sekavassa tietotulvassa ajelehtivalle, sanoo Luonto-Liiton pääsihteeri Lotta Ruokanen.

Elävä planeetta kertoo, mitä ympäristöongelmat ovat ja miten ne voidaan ratkaista. Kirja neuvoo myös, miten ympäristön tilaan voi vaikuttaa arjessa: ruokaostoksilla käydessä, liikenteessä tai lomaa suunnitellessa. Pienetkin teot vaikuttavat, kun riittävän moni uskoo omiin mahdollisuuksiinsa.

-Kirjassa esitetyt jokamiehen toimintatavat ovat samoja, joihin ympäristöjärjestöt rohkaisevat ihmisiä. On tärkeää, että tällainen kattava teos saadaan niidenkin ulottuville, jotka eivät ole järjestöjen toiminnassa mukana, Lotta Ruokanen sanoo.

Helena Telkänranta on helsinkiläinen ympäristö- ja tiedetoimittaja. Hän on kirjoittanut ja toimittanut useita tietokirjoja ja tv-ohjelmia ympäristökysymyksistä. Telkänranta kirjoittaa muun muassa Suomen Luontoon, Tiede-lehteen, Helsingin Sanomiin ja Eläinmaailmaan.

Luonto-Liitto on lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö. Luonto-Liiton tavoitteena on vaikuttaa yhteiskuntaan siten, että luonnon monimuotoisuus säilyy ja luonnon itseisarvo tunnustetaan.

Lotta Ruokanen, pääsihteeri, Luonto-Liitto, 040 771 5277, lotta.ruokanen_ät_luontoliitto.fi

Joonas Pörsti, projektipäällikkö, Edita, 040 860 2228, joonas.porsti_ät_edita.fi

Haastattelupyynnöt:

Helena Telkänranta, 050 544 5840

Arvostelukappaleet:

Edita Publishing Oy, asiakaspalvelu, puh. 020 450 05, asiakaspalvelu.publishing_at_edita.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: