Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Taiteilijat lahjoittivat tukensa uhanalaiselle ja vainotulle sudelle

Taiteilijat lahjoittivat tukensa uhanalaiselle ja vainotulle sudelle

Joukko nimekkäitä taiteilijoita on lahjoittanut teoksiaan huutokaupattavaksi susien suojelun edistämiseksi Suomessa. Taidehuutokauppa järjestetään torstaina 8.12. Forum Box -taidegalleriassa, Helsingissä. #Greypride-huutokaupan järjestäjä on Luonto-Liiton susiryhmä.
Taiteilijat lahjoittivat tukensa uhanalaiselle ja vainotulle sudelle

Samuli Heimonen: Se, jolla on korvat (2016)

Teoksiaan lahjoittaneet 23 kuva-, valokuva- ja katutaiteilijaa haluavat lahjoituksellaan osoittaa tukensa maamme harvalukuisille ja erittäin uhanalaisille susille. Yksi susien puolesta puhuvista taiteilijoista on Rosa Liksom.

”Sudet ovat laumassa eläviä, yhteisöllisiä eläimiä, joita on perinteisesti vainottu. Lapissa kasvaneena tiedän, kuinka lapsia pelotellaan susilla. Susipelosta on syytä siirtyä pois susieläimen kunnioitukseen. Sudet mahtuvat Suomeen hyvin, turha pelko pois!”, Liksom sanoo.

Suomessa elää Luonnonvarakeskuksen mukaan tällä hetkellä ainoastaan hieman yli 200 sutta.

”Ihmisillä ei ole yksinoikeutta luontoon. Susi on vaarassa hävitä kokonaan Suomesta. Valtion myöntämien susien tappolupien myöntäminen on lopetettava ja susien järjetön salametsästys on estettävä”, vaatii Sami Yaffa, joka toimii taidehuutokaupan meklarina.

Maa- ja metsätalousministeriön asetusluonnos suden metsästyksestä on tällä hetkellä lausuntokierroksella. Luonto-Liitto ajaa suden rauhoittamista kokonaan seuraavien kahden vuoden ajaksi.

”Suomi ei noudata Euroopan unionin luontodirektiiviä riittävällä vakavuudella. Susien tappamisen sijaan on tarpeen keskittyä petovahinkojen ennaltaehkäisyyn ja käyttää susien kohdalla muita keinoja, kuten valo- ja äänikarkotteita”, sanoo Francisco Sánchez Molina Luonto-Liitosta.

#Greypride-taidehuutokauppa

#Greypride-teosluettelo

Taiteilijoiden esittelyt

Francisco Sánchez Molina, susikampanjavastaava, Luonto-Liitto, puh. 044 516 6227, francisco.sanchez@luontoliitto.fi