Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Tänään vietetään Älä osta mitään -päivää

Tänään vietetään Älä osta mitään -päivää

Kansainvälistä Älä osta mitään -päivää vietetään tänään perjantaina 25.11. erilaisten tapahtumien ja tempausten merkeissä ympäri Suomea.

Luonto-Liitto tiedottaa 25.11.2011

Luonto-Liiton Suomessa organisoima päivä ottaa kantaa kulutuskulttuurimme kestämättömyyteen ympäristön ja ihmisten onnellisuuden näkökulmasta. Ihmisiä kannustetaan viettämään päivä ilman ostoksia. Samalla herätellään keskustelua siitä, millaisia vaihtoehtoja kulutuskulttuurille on olemassa.

Älä osta mitään -päivän tavoitteena on löytää myös vaihtoehtoja nykyiselle, kulutukseen perustuvalle kulttuurille. Ruby van der Wekken Stadin aikapankista näkee aikapankkitoiminnassa ja solidaarisuustaloudessa varteenotettavan tien kohti uudenlaista, kestävää kulttuuria:

“Yhdistettynä ideaan solidaarisuustaloudesta aikapankki voi olla työkalu kohti kulttuurin kokonaisvaltaisempaa muutosta. Solidaarisuustalous tarkoittaa paikallisen ruohonjuuritalouden järjestämistä niiden arvojen mukaan, jotka ovat meille oikeasti tärkeitä.”

Helsingissä Älä osta mitään -päivää vietetään Luonto-Liiton järjestämän keskustelutilaisuuden merkeissä, jossa tarkastellaan kulutusyhteiskuntaa eri näkökulmista. Luvassa on vilkasta keskustelua ajankohtaisesta ja mielipiteitä herättävästä aiheesta. Tilaisuus järjestetään Kirjasto kympissä kello 15–17.

Peggy Bauer Mainostoimisto Dynamosta puhuu tilaisuudessa mainosmaailman vastuusta kulttuurin muutoksessa: “Kuluttajat ostavat brändejä, joilla on hyvät arvot ja teot. Mainosmaailma on ristitulessa, kuitenkin tärkeänä tulenkantajana, jos vain onnistuu tehtävässään.”

Keskustelutilaisuuden lisäksi Luonto-Liiton järjestämiin Älä osta mitään -päivän tapahtumiin pääkaupunkiseudulla lukeutuvat kello 19 Pauligin huvilalla (Mechelininkatu 36) järjestettävä Tarinankerrontailta, Espoossa Villa Elfvikin luontotalolla järjestettävä näyttely, joka esittelee vastamainoskilpailun satoa vuosien varrelta sekä 1.12. Pauligin huvilalla järjestettävä vaatteidenvaihto ja -tuunausilta. Valtakunnalliset tapahtumat löytyvät Älä osta mitään -päivän internet-sivuilta osoitteesta www.alaosta.fi.

Luonto-Liiton pääsihteeri Leo Stranius,

Älä osta mitään -päivän koordinaattori Kati Tiitola,
p. 050 3615 529, kati.tiitola(at)luontoliitto.fi

Älä osta mitään -päivän verkkosivut: www.alaosta.fi