Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Suurmielenosoitus turkistarhausta vastaan 18.6. Helsingissä

Suurmielenosoitus turkistarhausta vastaan 18.6. Helsingissä

Turkistarhaton Suomi -kansalaisaloitteen keränneet järjestöt Eläinsuojeluliitto Animalia, Oikeutta eläimille, Luonto-Liitto ja SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto järjestävät Helsingin keskustassa tiistaina 18.6. mielenosoituksen.

Luonto-Liitto tiedottaa 17.6.2013

Maa- ja metsätalousvaliokunnan mietinnön mukaan turkistarhausta saisi Suomessa edelleen jatkaa. Valiokunta päätti, että talous- ja työllisyysargumentit painavat vaakakupissa enemmän kuin etiikka ja eläinten hyvinvointi, mikä on järjestöjen mielestä kestämätöntä.

”Näimme juuri uutta ja järkyttävää kuvamateriaalia useilta turkistarhoilta. Kuvia oli myös turkisalan kärkihenkilöiden tarhoilta, eivätkä ongelmat rajoitu yksittäisiin huonoihin tuottajiin. Eläinten kannalta ainoa kestävä ratkaisu on lopettaa koko turkistarhaus", sanoo Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara.

Eduskunta äänestää aloitteesta keskiviikkoaamuna 19.6. klo 10. Tiistain mielenosoituksella järjestöt ja kansalaisaloitetta tukevat henkilöt vetoavat kansanedustajiin, jotta he äänestäisivät turkisaloitteen puolesta.

Mielenosoitus kokoontuu Senaatintorilla, josta se lähtee kulkueena kohti Eduskuntataloa klo 11.30.  Eduskunnan rappusilla kuullaan aloitteen kannattajien ja kansanedustajien puheenvuoroja.

Mielenosoitukseen osallistuvat kaikki aloitteen vireillepanijat ja taustajärjestöjen edustajat, joita voi haastatella mielenilmauksen aikana.

Lisätietoja:

Mitä: Turkistarhauksen vastainen mielenosoitus
Milloin: Tiistaina 18.6.2013 klo 11.30
Missä: Kokoontuminen Senaatintorilla, josta kulkue lähtee kohti Eduskuntataloa

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/294122214058780/

Järjestäjät: Turkistarhaton Suomi -kansalaisaloitekampanjan taustajärjestöt Eläinsuojeluliitto Animalia, Oikeutta eläimille, Luonto-Liitto ja SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto.

Salla Tuomivaara
toiminnanjohtaja, Eläinsuojeluliitto Animalia